Συγκέντρωση για την Παλαιστίνη στη Νέα Ιωνία

Τρίτη 21 Μαΐου στις 19.30 στην πλ. Σημηριώτη η συγκέντρωση της «Εκτός Σχεδίου» και της «Κόκκινης Ρωγμής» για την Παλαιστίνη.

Οι δύο αριστερές δημοτικές κινήσεις της Νέας Ιωνίας και του Ηρακλείου ζητούν τον τερματισμό του πολέμου και την απεμπλοκή της Ελλάδας. Με κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν αναλυτικά:

Συγκλονίζει όλο τον κόσμο η βάρβαρη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στην Γάζα, που έχει προκαλέσει ήδη πάνω από 35.000 νεκρούς και 80.000 τραυματίες, μεταξύ αυτών χιλιάδων παιδιών, καθώς ισοπεδώνονται ολόκληρες περιοχές. Πρόκειται για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας μία γενοκτονία που καμία σχέση δεν έχει με «αυτοάμυνα» του Ισραήλ. Διαχρονικά, είναι το κράτος του Ισραήλ που με την επέκταση και τους εποικισμούς, τα τείχη και την καταστολή, την κατοχή και το καθεστώς απαρτχάιντ στο εσωτερικό του βρίσκεται στην επίθεση κατά του Παλαιστινιακού λαού και ασκεί τρομοκρατία. Τρομοκράτες δεν είναι οι Παλαιστίνιοι αγωνιστές, που αντιστέκονται στην κατοχή και στην εθνοκάθαρση που επιχειρεί το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός προχωράει τις τελευταίες μέρες στους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς των τελευταίων βδομάδων στη Ράφα στη νότια Γάζα, συνεχίζοντας παράλληλα το ερμητικό κλείσιμο των μεθοριακών περασμάτων, κλιμακώνοντας το έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. 

Το ελληνικό κράτος, μαζί με ΗΠΑ και ΕΕ, είναι συνένοχο για τα ισραηλινά εγκλήματα. Όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, με την στήριξη και της ελληνικής ακροδεξιάς που θεωρεί το Ισραήλ ως το πρότυπο της μιλιταριστικής και ρατσιστικής κοινωνίας που επιθυμεί, συνεργάστηκαν στενά με το κράτος του Ισραήλ, τον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες του. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διευρύνει ακόμα περισσότερο την οικονομική και στρατιωτική στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, στηρίζοντας την εγκληματική πολιτική του.

Αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να αφήσουμε τον γενναίο λαό της Παλαιστίνης μόνο του να αντιμετωπίσει αυτή τη στρατιωτική μηχανή της αποικιοκρατίας και της κατοχής. Όπως οι κυβερνήσεις του Ισραήλ βασίζονται στους ιμπεριαλιστές εταίρους τους για να συνεχίσουν να επιτίθενται στον παλαιστινιακό λαό, η αντίσταση στην Παλαιστίνη βρίσκει επίσης την υποστήριξή της στις δυνάμεις που μάχονται για κοινωνική δικαιοσύνη, για απελευθέρωση των λαών από κάθε καταπίεση.

Είναι η φοιτητική ιντιφάντα που ξεκίνησε από τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και απλώθηκε στην Ευρώπη που στρίμωξε την αμερικάνικη κυβέρνηση αναγκάζοντάς την σε ελιγμούς. Ενωνόμαστε με το παγκόσμιο αντιπολεμικό κίνημα ενάντια στην συμμετοχή της δικής μας κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους στη σφαγή που συντελείται ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.

Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για να πάψει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Να γυρίσουν αμέσως πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων, με πρώτη τη φρεγάτα από την Ερυθρά. Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, 

Nα βγει η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Άμεση διακοπή των διπλωματικών και άλλων σχέσεων με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, εκεχειρία τώρα στη Γάζα, λευτεριά στην Παλαιστίνη. Όχι στα εξοπλιστικά προγράμματα, κονδύλια για τις λαϊκές ανάγκες

Nα διακοπεί άμεσα η οποιαδήποτε συνεργασία των ελληνικών ΑΕΙ με το κράτος του Ισραήλ και με ισραηλινές  εταιρείες ή και εκπαιδευτικά ιδρύματα που συμβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο στην γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού

Καλούμε σε συγκέντρωση με μικροφωνική ΤΡΙΤΗ 21/5, 7:30μμ, 

Πλ. Σημηριώτη Ν. Ιωνία

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία. 

Όλοι/ες στους δρόμους! Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία 

Κοκκινή Ρωγμή – Αγώνας Ρήξη Ανατροπή στο Ηράκλειο