ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου: Δίνουν υπηρεσίες του Δήμου σε Ανώνυμες Εταιρείες

Για «επιχειρούμενη εκχώρηση υπηρεσιών του Δήμου σε Ανώνυμες Εταιρείες» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Αττικής, τονίζοντας πως η δημοτική αρχή φέρνει σε συζήτηση τη σύναψη σύμβαση για πρόσληψη προσωπικού μέσω ιδιωτικής εταιρείας. Ταυτόχρονα καταγγέλλει «τους τραμπουκισμούς του αντιδημάρχου και τις πιέσεις που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι». Αναφέρονται αναλυτικά τα παρακάτω:

Αυτό που περιμέναμε και είχε ενημερώσει  εγκαίρως και έγκυρα ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. την Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, κατά τη συζήτηση του νόμου Θεοδωρικάκου,  Ν.4474/2020,  ήταν ότι οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί δεν ήταν η λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Π.Σ επανειλημμένα επισημαίνει ότι οι αναπτυξιακές εταιρείες που έχουν αναλάβει και ταυτόχρονα διαδραματίζουν τον ρόλο ενός δημοτικού φορέα, απόλυτα δημόσιου χαρακτήρα, καταστρατηγεί όλη την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για προσλήψεις, δημόσιες συμβάσεις, το θεσμικό ρόλο των υπηρεσιών και τη στελέχωση τους και καταργεί μια σειρά προβλέψεων που διασφαλίζουν τη διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον.

Σήμερα, 10/5/2023 και ώρα 18.00, η διοίκηση του Μπάμπαλου φέρνει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε.», παρά τις διαβεβαιώσεις της ότι δεν επιθυμεί ιδιώτες.

Η δημοτική Αρχή προσπαθεί να περάσει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, η οποία θα επιβαρύνει τα οικονομικά του Δήμου και κατ’ επέκταση και τα δημοτικά τέλη.

Η Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. Ηρακλείου Αττικής καταδικάζει και καταγγέλλει την επιχειρούμενη εκχώρηση υπηρεσιών του Δήμου σε Ανώνυμες Εταιρείες και στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων  στους ΟΤΑ για την κάλυψη με μόνιμο προσωπικό των τεράστιων οργανικών κενών των Δήμων και τη μονιμοποίηση των εργαζομένων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις.

Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς του αντιδημάρχου, τις  πιέσεις και τις απειλές που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

 Δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους, καθώς η εκχώρηση αρμοδιοτήτων των διαφόρων Υπηρεσιών των δήμων σε ιδιώτες θα έχει τραγικά αποτελέσματα για το δημόσιο συμφέρον, τα εργασιακά δικαιώματα και το περιβάλλον. Είναι θέμα που αφορά όλο τον λαό του Ηρακλείου!

Η Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α Π.Σ. Ηρακλείου Αττικής απαιτεί από  τη δημοτική αρχή να μην υπογράψει την Προγραμματική Σύμβαση με την «ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε.» και καλούμε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να την καταψηφίσουν.