Συνέντευξη τύπου της “Νέας Αριστεράς” στα ΜΜΕ του Αμαρουσίου

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν τα στελέχη της “Νέας Αριστεράς” στα ΜΜΕ του Αμαρουσίου στις 21 Μαΐου.

Αναλυτικά, το ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Την Τρίτη 21.05.2024 το μεσημέρι στα νέα γραφεία της Νέας Αριστεράς Αμαρουσίου, στην οδό Θησέως 7, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα έντυπης και δικτυακής ενημέρωσης, εν’ όψη των ευρωεκλογών του Ιουνίου.  

Στη συνέντευξη τύπου το λόγο έλαβαν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Νίκος Βούτσης και ο καθηγητής πανεπιστημίου, πνευμονολόγος, υποψήφιος ευρωβουλευτής και Μαρουσιώτης Γιάννης Καλομενίδης.

Η «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα λειτουργεί καθημερινά, εκτός των γραφείων της και δύο περίπτερα ενημέρωσης των ψηφοφόρων στον Η.Σ.Α.Π. και στην πλατεία Κασταλίας.

Επίσης πρόθεση των μελών της «Νέας Αριστεράς Αμαρουσίου» είναι η συστηματική παρακολούθηση των τοπικών ζητημάτων και η μεθοδική ανάδειξή τους στην τοπική κοινωνία, όπως και η αξιοποίηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου όπως έγινε με την πρόσφατη ερώτηση της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς με στόχο τη ματαίωση του διαγωνισμού πώλησης της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ»

Ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε στη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Αριστεράς από ανθρώπους που όχι μόνο «δεν έχουν επενδύσει στενά και στείρα στην επικοινωνία, δεν έχουν ίχνος λαϊκισμού, αλλά βρίσκονται μέσα στους κοινωνικούς αγώνες για να αλλάξουν τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα». Έτσι μπορούμε να ισχυριστούμε ότι «η πολιτική επιστρέφει».

Συνέχισε αναφερόμενος στους δύο πολέμους που γίνονται «στην γειτονιά μας» και στην αδιέξοδη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως συνέπεια της παρακολούθησης της αμερικανικής πολιτικής, ανέδειξε τη πολύ μεγάλη σημασία των ευρωεκλογών προκειμένου να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να χαραχτεί μία άλλη φιλειρηνική πολιτική από την Ευρώπη.

Ο Νίκος Βούτσης έκλεισε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στην πρόθεση της Νέας Αριστεράς «να λειτουργήσει ως καταλύτης από τη διακριτή θέση και τις προτάσεις της Αριστεράς στη συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου προοδευτικών δυνάμεων ώστε μετά τις ευρωεκλογές να υπάρξει μία πραγματική ελπίδα στον κόσμο για πολιτική αλλαγή» τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Ο Γιάννης Καλομενίδης στην ομιλία του εστίασε στις πολιτικές υγείας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα προωθήσει η «Νέα Αριστερά»:

  • Να εξαιρεθούν οι δημόσιες δαπάνες υγείας από το σύμφωνο σταθερότητας
  • Να δημιουργηθεί ένα Ευρωπαϊκός μηχανισμός δημόσιας υγείας με επιστημονικό / συμβουλευτικό και επιχειρησιακό σκέλος
  • Να επιδιωχθεί σύγκλιση σε μια ενιαία πολιτική φαρμάκου που θα στοχεύει στην χωρίς διακρίσεις πρόσβαση σε ποιοτικό φάρμακο για όποιον, σε όποια γωνιά της Ευρώπης το χρειάζεται. Η πολιτική αυτή περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν την τιμολόγηση και ελέγχους στο εμπόριο και παρεμβαίνει στην έρευνα/ανάπτυξη μέσα από διεθνείς συνεργασίες σε εγχειρήματα ανοικτής επιστήμης καθώς και την παραγωγή φαρμάκου.

Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις που κατέθεσε ο δημοσιογράφος της «ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ» κ. Γιάννης Μπεθάνης, μεταξύ των οποίων η μία αφορούσε στα αίτια των πολλών κλειστών καταστημάτων στο κέντρο του Αμαρουσίου.

Ο Νίκος Βούτσης περιέγραψε το συνδυασμό των αιτίων, από τα υψηλά ενοίκια των σπιτιών, τη λειτουργία των καρτέλ στην κατανάλωση, την εκτίναξη των τιμών στην ενέργεια έως το κόστος των υπηρεσιών υγείας, τα οποία με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ. βρίσκονται στο αντίποδα της μισθολογικής κατάστασης και εξέλιξης.

Η «Νέα Αριστερά Αμαρουσίου» είναι φανερό πως συγκροτήθηκε για να παρεμβαίνει συστηματικά τόσο στην ευρεία πολιτική σκηνή όσο όμως και στα τοπικά ζητήματα τεκμηριωμένα και μεθοδικά.