Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Ζητούν χιλιάδες ευρώ αναδρομικά από εργαζόμενους

Με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα ζητούνται αναδρομικά από χιλιάδες εργαζόμενους των Δήμων όλες οι αυξήσεις του ν.5045/2023, η μισθολογική εξέλιξη σύμφωνα με το ν. 4354/2015 και τα οικογενειακά επιδόματα, σύμφωνα με την καταγγελία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

Συγκεκριμένα το Συνδικάτο αναφέρει: «Με δύο απαράδεκτα έγγραφα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (2/101123/ΔΕΠ/22.11.2023 και 2/13620/ΔΕΠ/05.03.2024)  και τις ερμηνείες τους από τις νομικές υπηρεσίες των δήμων (πχ Πέραμα, Αλιβέρι) δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι που εργάζονται στους δήμους με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα θα δουν το επόμενο χρονικό διάστημα να τους περικόπτονται και να τους ζητούνται αναδρομικά όλες οι αυξήσεις του ν.5045/2023, η μισθολογική εξέλιξη σύμφωνα με το ν. 4354/2015 και βέβαια τα οικογενειακά επιδόματα!

Ντροπή τους! Είναι έγκλημα για τη κυβέρνησή της ΝΔ συμβασιούχος να κάνει παιδιά κατά τι διάρκεια της παραμονής της στην εργασία με προσωρινή διαταγή και ασφαλιστικά μέτρα, για αυτό δεν δικαιούται ούτε το οικογενειακό επίδομα και πρέπει να το επιστρέψει!

Οι συνάδελφοι δεν έχουν να βγάλουν ούτε το μήνα με τους μισθούς πείνας και τις αυξήσεις ψίχουλα και τώρα τους τα κόβουν και τους τα ζητάνε και αναδρομικά! Φαίνεται πως θέλουν συνειδητά να πεινάνε και όσοι εργάζονται!

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ ζητάει από ανθρώπους που δεν έχουν να ζήσουν χιλιάδες ευρώ, δημιουργώντας μία νέα μεγάλη κατηγορία εργαζομένων που θα εργάζεται με χειρότερους όρους αμοιβής στους δήμους και την περιφέρεια, δίνει απλόχερα εκατομμύρια ευρώ για τις πολεμικές επιχειρήσεις, τους εξοπλισμούς, την αποστολή Ελληνικού στρατού έξω από τα σύνορα, επιδοτεί με εκατομμύρια ευρώ τις πράσινες μπίζνες και την εμπορευματοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα! Δεν θα το επιτρέψουμε!

•      Να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση τα δύο απαράδεκτα έγγραφα του Λογιστηρίου του κράτους.

•      Να μην τολμήσει να περικόψει και να ζητήσει αναδρομικά ούτε ευρώ από εργαζόμενους που δεν έχουν χρήματα ούτε για να βγάλουν το μήνα.

•      Να καταβάλλονται, όπως και στους μόνιμους και αορίστου χρόνου εργαζόμενους στους δήμους και την περιφέρεια, όλες οι αυξήσεις, οι μισθολογικές εξελίξεις και τα οικογενειακά επιδόματα στους εργαζόμενους με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα».