Συγκέντρωση στο υπ. Πολιτικής Προστασίας για την αντιπυρική προστασία

Με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής σήμερα, 4 Ιουλίου, στις 19.30 διοργανώνεται διαδήλωση στο υπουργείο Πολιτικής Προστασία με αίτημα την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας.

Συγκέντρωση στο υπ. Πολιτικής Προστασίας για την αντιπυρική προστασία

Στην κινητοποίηση καλεί και η ΟΓΕ, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν ανεχόμαστε να καταστρέφεται ο δασικός πλούτος της Αττικής, το φυσικό περιβάλλον, να τίθεται σε κίνδυνο το βιος των λαϊκών οικογενειών, η ποιότητα της ζωής τους και η ίδια η ζωή τους. Επιστρέφουμε ως απαράδεκτες τις αναφορές στην “ατομική ευθύνη”, στα “ακραία καιρικά φαινόμενα” και τις δικαιολογίες της “κλιματικής αλλαγής και κρίσης”».

Επίσης, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) χαιρετίζει την πρωτοβουλία και σημειώνει ότι με την κινητοποίηση «απαιτούμε να παρθούν από την κυβέρνηση, έστω και τώρα που η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει, τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού μας, για την προστασία του δασικού πλούτου της Αττικής, που η καταστροφή του κοστίζει στην ποιότητα ζωής μας».

Ενδεικτικά, συμμετέχουν η Ενωση ΕΒΕ Ασπροπύργου, ο Σύλλογος Γυναικών Ασπροπύργου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου, τονίζοντας ότι «δεν ανεχόμαστε άλλο να μετατρέπεται καθημερινά ο Ασπρόπυργος σε “θάλαμο αερίων”». Συμμετέχουν επίσης σωματεία και φορείς από δήμους που βρίσκονται στους πρόποδες της Πάρνηθας (το Μενίδι και τη Φυλή), όπως: Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Παράρτημα Αχαρνών – Φυλής), Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης», Σύλλογος Γυναικών Αχαρνών, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών, Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Φυλής, Σύλλογος Γυναικών Άνω Λιοσίων, Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών (Παράρτημα Αχαρνών – Φυλής), Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών.