Συγκέντρωση στη Σαλαμίνα: Να μη λύσει κάβους η φρεγάτα «Ύδρα»

Την ακύρωση της αποστολής της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα ζητά το Εργατικό Κέντρο Πειραιά διοργανώνοντας συγκέντρωση την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 12.00 στα Παλούκια Σαλαμίνας. «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΕΕ! Κανένας στρατιωτικός έξω από τα ελληνικά σύνορα!», τονίζει το Εργατικό Κέντρο.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν μεταξύ άλλων η Ένωση Αποστράτων Στρατιωτικών Αττικής, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ. η ΕΛΜΕ Πειραιά και φοιτητικοί σύλλογοι.

Μπαράζ παραιτήσεων στη φρεγάτα Ύδρα λόγω Ερυθράς Θάλασσας;

Με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά αναφέρει: «Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης όπως και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την αποστολή πλοίων και στρατού στην περιοχή έχουν ως στόχο την διαφύλαξη των εφοπλιστικών συμφερόντων και τον έλεγχο ενός κομβικού σημείου της περιοχής για την μεταφορά εμπορευμάτων και ενέργειας.

Σημειώνουμε ότι η προστασία της Ναυσιπλοΐας που επικαλείται η κυβέρνηση αφορά το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο που το 87% του στόλου του είναι σε σημαίες ευκαιρίας, χωρίς Έλληνες Ναυτεργάτες, χωρίς ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση! Οι Έλληνες εφοπλιστές απαιτούν την προστασία τους από το ελληνικό κράτος και την εμπλοκή της χώρας στην Ερυθρά Θάλασσα την στιγμή κατά την οποία απολαμβάνουν φορολογική ασυλία, δεν έχουν καμία ουσιαστική συμβολή στα φορολογικά έσοδα της χώρας μας και το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων τους!

Ήδη τρία ελληνόκτητα πλοία έχουν αποτελέσει στρατιωτικό στόχο αντιποίνων στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας:

«ZOGRAFIA», «STAR NASIA», «STAR IRIS»

Αποτελεί πρόκληση για τον λαό η αξίωση τους να εμπλακεί η χώρα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ-Ε.Ε. στην περιοχή για τα δικά στους συμφέροντα.

Με πρόσχημα τις συγκρούσεις των Χούθι η κυβέρνηση επιχειρεί να εξασφαλίσει ηγετικό ρόλο στην πολεμική εμπλοκή της περιοχής, με την παραχώρηση του στρατηγείου της Λάρισας για την διοίκηση της επιχείρησης, αναλαμβάνοντας μάλιστα σαν επικεφαλής Έλληνας Υποναύαρχος. Πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν γεμίσει την χώρα μας με νατοϊκές βάσεις θανάτου, εμπλέκοντας το λαό μας ακόμη περισσότερο στα παιχνίδια των ανταγωνισμών.

Δεν θα ανεχτούμε να παίζουν με τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας. Οι φαντάροι, οι Έλληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά.

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης για αποστολή φρεγάτας για την υπεράσπιση των εφοπλιστικών κερδών η απάντηση μας είναι ΟΧΙ!

Η αποστολή στο στόμα του λύκου γίνεται για την ενίσχυση της πρωτοκαθεδρίας της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή.

Ο ελληνικός λαός ξέρει πως δεν έχει να περιμένει τίποτα από τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Η ασφάλεια και η Ναυσιπλοΐα που ευαγγελίζονται δήθεν από την συμμετοχή μας σε αυτούς τους τυχοδιωκτισμούς, έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές ότι αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για το στρατιωτικό προσωπικό και το ίδιο ισχύει τώρα για την φρεγάτα  “Ύδρα”.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν πολύ επικίνδυνες εξελίξεις, που προστίθενται στην εμπλοκή μας στον πόλεμο της Ουκρανίας, στη στήριξη του κράτους – δολοφόνου Ισραήλ στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Αυτή η εμπλοκή βάζει τη χώρα μας πιο βαθιά στη δίνη του πολέμου, μετατρέπει τον ελληνικό λαό σε θύτη άλλων λαών και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους συνταξιούχους του Πειραιά να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Απαιτούμε να μην λύσει κάβους καμία ελληνική φρεγάτα! Καμία εμπλοκή της χώρας μας από τους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.!».