Μπαράζ παραιτήσεων στη φρεγάτα Ύδρα λόγω Ερυθράς Θάλασσας;

17 παραιτήσεις από το πλήρωμα της φρεγάτας ΥΔΡΑ μόλις έγινε γνωστή η ημερήσια αποζημίωση και η χρονική διάρκεια της αποστολής στην Ερυθρά Θάλασσα. Τι αναφέρει η καταγγελία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) για τη φρεγάτα που θα συμμετάσχει στον στόλο υπό τις ΗΠΑ εναντίον των Χούθι της Υεμένης.

Στη Βουλή οι συνθήκες διαβίωσης στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων

Ενώ το ΓΕΝ ήταν σε φάση αναζήτησης 30 στελεχών για την πλήρη κάλυψη της φρεγάτας ΥΔΡΑ, 17 στελέχη του πληρώματος υπέβαλαν την παραίτηση τους! Σύμφωνα με το militaire.gr, αυτό έγινε όταν ανακοινώθηκε η διάρκεια της αποστολής, η οποία θα είναι έξι μήνες, καθώς η ημερήσια αποζημίωση για το πλήρωμα της φρεγάτας, η οποία θα είναι 86 ευρώ καθαρά.

Η «βόμβα» των παραιτήσεων προστίθεται στις προηγούμενες έγγραφες διαμαρτυρίες της ΠΟΕΣ (1,2) για παραιτήσεις στο Πολεμικό Ναυτικό. Η ΠΟΕΣ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Παλαιότερα υπήρχε προσωπικό που ζητούσε να συμμετέχει σε αποστολές εξωτερικού για οικονομικούς λόγους. Πλέον φαίνεται ότι δεν υπάρχει ούτε το οικονομικό δέλεαρ. Η απάντηση είναι ότι το προσωπικό αντιλαμβάνεται τα πάντα και μάλιστα πολύ καλύτερα από την Ηγεσία: ο εργασιακός μεσαίωνας είναι εδώ. Αυτή είναι η περιβόητη νέα πραγματικότητα και αυτό αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας από το γεγονός ότι μέσα σε μόλις μία μέρα, σε ένα μόλις πολεμικό πλοίο, φέρεται να έχει υποβληθεί το 10% των συνολικών παραιτήσεων συνολικά του ΠΝ για το 2023. Ακόμα σοβαρότερα, ισχυρή ένδειξη επιβεβαίωσης της πρόβλεψής μας ότι αναμένουμε επιδείνωση της όλης κατάστασης, ήρθε μέσα σε μόλις λίγες μέρες».