Συγκέντρωση ειδών για τους πλημμυροπαθείς από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Από το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Αλληλεγγύη τώρα με είδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους της Θεσσαλίας!

Μόνο ο λαός σώζει το λαό!

Η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν είναι δραματική. Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μίας ανείπωτης τραγωδίας, σε βάρος του λαού μας, με τις καταστροφικές πλημμύρες να αφήνουν πίσω τους νεκρούς, αγνοούμενους και ανυπολόγιστες καταστροφές περιουσιών και κατοικιών, με ολόκληρες πόλεις και χωριά να είναι βυθισμένα σε τόνους λάσπης και χιλιάδες λαού να παραμένουν επί μέρες εγκλωβισμένοι, ακόμη και σε στέγες σπιτιών, χωρίς νερό, φάρμακα και φαγητό.

Ανοχύρωτες πόλεις και ανυπεράσπιστος λαός απέναντι σ’ ένα σάπιο και εχθρικό κράτος, που δεν θέλει και δεν μπορεί να πάρει ακόμη και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας απ’ τα φυσικά φαινόμενα. Το πρόβλημα είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει την αναγκαία αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία ως “περιττό κόστος”, ενώ την ίδια ώρα ιεραρχούνται έργα που αποφέρουν κέρδη στο κεφάλαιο. Είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕ, που δεν θεωρεί “επιλέξιμες” τέτοιες δαπάνες. Είναι το κράτος που υπηρετεί μόνο το κέρδος και ως εκ τούτου δεν θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό στην πολεοδόμηση, στη χωροταξία, στην πολιτική προστασία, που να υπηρετεί πραγματικά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Είναι ώρα λαϊκής δράσης ξανά! Οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες για τους κατοίκους αυτών των περιοχών. Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης με τελική αποστολή το Εργατικό κέντρο της Λάρισας. Σας καλούμε να δυναμώσετε την αλληλεγγύη, να δώσετε από το υστέρημα σας ότι μπορείτε για να στηριχτούν οι κάτοικοι των περιοχών που δοκιμάζονται. Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι τα εξής:

– Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια , υπνόσακους,

– Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς,

Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.α), φρυγανιές – παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη),

– Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας),

– Φακούς.

Τηλ επικοινωνίας: 6982057200