Στρατιώτης των ΗΠΑ αυτοπυρπολήθηκε για την Παλαιστίνη

Ο εν ενεργεία στρατιώτης των ΗΠΑ Άαρον Μπούσνελ αυτοπυρπολήθηκε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσινγκτον φωνάζοντας «λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Σε ενωτική επανεκκίνηση της αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη καλεί η ΠΕΝΕΝ

«Είμαι ενεργό στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και δεν πρόκειται πλέον να είμαι συνένοχος σε γενοκτονία. Πρόκειται να εμπλακώ σε μία ακραία διαμαρτυρία, αλλά σε σύγκριση με αυτά που βιώνουν οι άνθρωποι στην Παλαιστίνη στα χέρια των αποικιοκρατών δεν είναι καθόλου ακραία. Αυτό έχει αποφασίσει η άρχουσα τάξη μας ότι είναι φυσιολογικό» ανέφερε ο Άαρον Μπούσνελ σε ζωντανή μετάδοση.

O Άαρον Μπούσνελ στη συνέχεια, φορώντας την στολή του, περιλούστηκε με κάποιο εύφλεκτο υγρό και έβαλε φωτιά στον εαυτό του, φωνάζοντας «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Σύμφωνα με την ανεξάρτητη δημοσιογράφο Τάλια Τζέιν ο 25χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε.

«Είναι ένας από τους συντρόφους με τις υψηλότερες αρχές», είπε ο Ερρίκο Ξάιλεμ, που δούλευε με τον Μπούσνελ για να βοηθούν τους αστέγους του Σαν Αντόνιο, σύμφωνα με την Τάλια Τζέιν. «Πάντα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο προσπαθούσε να σκέφτεται πώς θα μπορέσουμε να πετύχουμε την απελευθέρωση όλων», είπε ακόμα.