Στο παρά πέντε ανανεώθηκαν οι συμβάσεις στην Αγία Όλγα

Εξάμηνη παράταση των συμβάσεων τους εξασφάλισαν οι 30 εργαζόμενοι στην «Αγία Όλγα» μετά από την μαζική κινητοποίηση στο προαύλιο του νοσοκομείου. Μονιμοποιήσεις και προσλήψεις για την κάλυψη των κενών ζητά το σωματείο εργαζομένων.

Γράφει ο Δημήτρης Τσεκούρας

Μαζική κινητοποίηση διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» για να μην απολυθούν οι 30 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στη σίτιση και τη φύλαξη. Πρόκειται, μάλιστα, για ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες με ελάχιστο μόνιμο προσωπικό (3 και 4 εργαζόμενοι αντίστοιχα). Ως εκ τούτου η μη ανανέωση των συμβάσεών τους θα σήμαινε είτε κατάρρευση των εν λόγω υπηρεσιών είτε θα άνοιγε τον δρόμο για ενδεχόμενη εργολαβία.

«Κάποιοι έδωσαν τον εαυτό τους και τη ζωή τους μέσα στην πανδημία και όχι μόνο δεν μονιμοποιούνται αλλά κινδυνευούν να απολυθούν», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Αβραμίδης. Τόνισε πως απαιτούνται άμεσες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις, ενώ αναφέρθηκε και σε παραιτήσεις λόγω της εργασιακής εξουθένωσης.

Στη συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου τον λόγο πήρε και ο Πέτρος Αλέπης, επικεφαλής της ΛΑΣ Νέας Ιωνίας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση πρέπει «να κόψει τον λαιμό της και να μονιμοποιήσει τους ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους και κρατάνε όρθιο το νοσοκομείο με τόσες ελλείψεις». «500.000 ευρώ κόστιζε η φρεγάτα ΥΔΡΑ στην Ερυθρά Θάλασσα. Υπολογίστε για 50 μέρες πόσα εκατομμύρια κόστισε», είπε, σημειώνοντας πως αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στη δημόσια υγεία.

Το παρών έδωσαν ακόμα ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», ο Β. Καραβάκος, επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση», και άλλοι φορείς της περιοχής. Οι εκπρόσωποι τους ανέδειξαν και τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Νέας Ιωνίας λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό. Φυσικά η κατάσταση του Κ.Υ. επιβαρύνει περαιτέρω και το νοσοκομείο «Αγία Όλγα» καθώς δέχεται έτσι μεγαλύτερο όγκο περιστατικών.

Μετά το πέρας της συγκέντρωσης οι εργαζόμενοι πραγματοποιήσαν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου. Εκεί έλαβαν δέσμευση για εξάμηνη παράταση των συμβάσεων των 30 εργαζομένων, ενώ ο διοικητής δεσμεύτηκε για συνάντηση με τον υπουργό Υγείας με θέμα την πρόσληψη προσωπικού.