Στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο καλεί η ΚΕΕΡΦΑ Βορείων

Μήνυμα πως «η απαγόρευση των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων δεν θα περάσει» στέλνει η ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων καλώντας στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 1/11 στις 18.00 στην πλατεία Ηρακλείου Αττικής. Ως «πρόκληση για το δημοκρατικό και αντιφασιστικό αίσθημα του λαού του Ηρακλείου» χαρακτηρίζει η Κίνηση την απόφαση της αστυνομίας.

Με ανακοίνωση της αναφέρει αναλυτικά:

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ

ΟΛΕΣ – ΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1.11 στις 6.00 μμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΣΑΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η εκδήλωση, την Τετάρτη 25.10, της ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων στο Ηράκλειο, που πραγματοποιήθηκε εν όψει των αντιφασιστικών συλλαλητηρίων την 1η Νοεμβρίου, γέμισε, ασφυκτικά μέσα και έξω, την αίθουσα της Βίλλα Στέλλα , από δεκάδες μέλη φορέων, συλλογικοτήτων, δημοτικών παρατάξεων και αντιφασίστες.

Ούτε η προκλητική απαγόρευση των αντιφασιστικών διαδηλώσεων στη 1 Νοέμβρη, που ανακοινώθηκε λίγη ώρα πριν την εκδήλωση, ούτε τα φασιστικά τρικάκια και οι βρωμιές που έγραψαν νεοναζί στο χώρο της εκδήλωσης, πτόησαν τους αντιφασίστες/ριες, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι θα δώσουν μαζικά το παρών στις ερχόμενες κινητοποιήσεις.

Το εύρος των ομιλητών στην εκδήλωση είναι ενδεικτικές του ξεσηκωμού. Την εκδήλωση άνοιξε ο Νεκτάριος Χάινταρ, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων και ειδικευόμενος γιατρός στο ΨΝΑ και ακολούθησαν οι ομιλίες της Μάγδα Σκούντζου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 4ου ΓΕΛ Ηρακλείου, της Μαρίζα Χριστοφίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου, της Βίκυ Βασιλάτου, πρόεδρος Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, της Δήμητρα Λιναρδάκη, δικηγόρος – νομική υποστήριξη σε πρόσφυγες/ισσες στα σύνορα και σε επιζώντες από το ναυάγιο στη Πύλο, και του Κώστα Παπαδάκη, Πολιτική Αγωγή στη δίκη της ΧΑ. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από μια σειρά δημοτικά σχήματα και φορείς της περιοχής.

Την Παρασκευή 27/10 η ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων καλεί στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, στου Ψυρρή, σε πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης που αφορά την επίθεση που είχε δεχτεί η ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου από νεοναζί το 2021.

Το Σάββατο 28/10 θα γίνει αντιφασιστική παρέμβαση στη μαθητική παρέλαση, στις 11.00 πμ στα Τρία Αστέρια και το απόγευμα οργανώνεται, από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό και τη στήριξη φορέων και συλλογικοτήτων, αντιφασιστική συναυλία στο θεατράκι της πλατείας στο σταθμό του ΗΣΑΠ Ηρακλείου, στις 7.00 μμ, με συμμετοχή πολλών ροκ και χιπ χοπ συγκροτημάτων: Τσιμέντο, Hijack, Coyote’s Arrow, Thee Holy Strangers, Θανάσιμος, Χαρά – Ladele, Dustbowl, Stolen Mic, Dury Dava.

Η ανακοίνωση της απαγόρευσης των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων, στη 1 Νοέμβρη, από την ΕΛΑΣ με εντολή της κυβέρνησης, είναι μία τεράστια πρόκληση για το δημοκρατικό και αντιφασιστικό αίσθημα του λαού του Ηρακλείου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, η κυβέρνηση που με την πολιτική του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας, της στήριξης στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ που απειλεί με γενοκτονία τους Παλαιστίνιους, στρώνει το έδαφος για τους φασίστες, χρησιμοποιεί την αντιδραστική “θεωρία των δύο άκρων” εξισώνοντας την συγκέντρωση των ναζί με τις συγκεντρώσεις που καλούν η ΚΕΕΡΦΑ, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, συνδικάτα, Ενώσεις Γονέων, εκπαιδευτικοί και φορείς. Εξισώνει τα θύματα του φασισμού με τους ναζί δολοφόνους, καταλήγει να “κάνει πλάτες” στους φασίστες, όπως έγινε στη Ν. Φιλαδέλφεια, και να δαιμονοποιεί το αντιφασιστικό κίνημα και τις διαδηλώσεις του ως “διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής”.

Ο λαός του Ηρακλείου δεν πρόκειται να πειθαρχήσει σε τέτοιες απαγορεύσεις. Η ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων καλεί σε μαζική συμμετοχή. Για να πλημμυρίσουμε, και πάλι, τους δρόμους του Ηρακλείου και να στείλουμε το μήνυμα, σε κυβέρνηση και φασίστες, ότι ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία δεν θα περάσουν. Λευτεριά στη Παλαιστίνη. Η θέση των φασιστών είναι στους υπονόμους και στις φυλακές.