Στηρίζει την προσφυγή στη Χάγη εναντίον του Ισραήλ το ΜέΡΑ 25

Το ΜέΡΑ 25 στηρίζει την προσφυγή που κατέθεσε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης εναντίον του Ισραήλ η Νότιος Αφρική για εγκλήματα πολέμου εναντίον των Παλαιστινίων. Την προσφυγή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου, την στηρίζουν μέχρι στιγμής 1000 οργανώσεις από όλο τον κόσμο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΜέΡΑ 25 έχει ως εξής:

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει την προσφυγή της Νότιας Αφρικής στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά της γενοκτονίας που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ στη Γάζα.

Μαζί με τις 1000 οργανώσεις παγκοσμίως που στηρίζουν την προσφυγή, απαιτούμε από όλες τις κυβερνήσεις μας να κάνουν το ίδιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρωτοβουλία για την προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ξεκίνησε από την Προοδευτική Διεθνή, της οποίας είναι συνιδρυτικό μέλος το DiEM25. Η Προοδευτική Διεθνής είναι διεθνής οργανισμός προοδευτικών, αριστερών ακτιβιστών και οργανώσεων. Οι κύριοι υποστηρικτές της είναι ο Μπέρνι Σάντερς και ο Γιάνης Βαρουφάκης και συνιδρύθηκε από το The Sanders Institute και το DiEM25. Η Προοδευτική Διεθνής ξεκίνησε στις 30 Νοεμβρίου 2018 σε μια εκδήλωση του Ινστιτούτου Sanders, στην οποία συμμετείχαν πολλοί προοδευτικοί πολιτικοί, οικονομολόγοι και ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων η Ναόμι Κλάιν, ο Κορνέλ Ουέστ, ο Φερνάντο Χαντάντ, ο Τζέφρεϊ Σακς, η Νίκι Άστον και η Άντα Κολάου.