Σωματείο Εργαζομένων Λυκόβρυσης – Πεύκης: Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Τετάρτη 18 Οκτώβρη στις 19.00 στο Σύνταγμα καλεί το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Καταγγέλλουμε την στάση στήριξης των εγκλημάτων του ισραηλινού κράτους της κυβέρνησης, των άλλων αστικών κομμάτων και μέσων μαζικής επικοινωνίας», τονίζει, ζητώντας παράλληλα την απόσυρση της φρεγάτας «Ψαρά» που συνοδεύει τον Στόλο του ΝΑΤΟ. Με ανακοίνωση του αναφέρει αναλυτικά:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Το σωματείο μας καταδικάζει την πολύχρονη κατοχή του ισραηλινού κράτους και τα εγκλήματα που διαπράττει συστηματικά σε βάρος του παλαιστινιακού λαού – με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους – τα οποία έχουν στοιχίσει χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, χιλιάδες σακατεμένους και φυλακισμένους, ερειπωμένες πόλεις και χωριά, εποικισμούς σε παλαιστινιακά εδάφη. Η επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ τελικά στρέφεται και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού. H μόνη λύση για να μην την πληρώνουν οι λαοί και να σκοτώνονται άδικα άμαχοι είναι να υπάρξει ένα πραγματικά ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ με άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στο Παλαιστινιακό Λαό, ενώνουμε την φωνή μας με τους εκατομμύρια διαδηλωτές σε όλο το κόσμο που φωνάζουν ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.

Καταγγέλλουμε την στάση στήριξης των εγκλημάτων του ισραηλινού κράτους της κυβέρνησης, των άλλων αστικών κομμάτων και μέσων μαζικής επικοινωνίας που φορούν τα πιο αστραφτερά τους χαμόγελα, μεταδίδοντας εικόνες από τους Ισραηλινούς στρατιώτες να βρίσκονται σε θέσεις αναμονής για τη χερσαία σφαγή των Παλαιστινίων. «Τώρα χορεύουν», «τώρα τρώνε», «το ηθικό τους είναι ακμαιότατο», «είναι πανέτοιμοι», «γυναίκες στην πρώτη γραμμή με το χαμόγελο στα χείλη» είναι μερικά μόνο από όσα δικαίως προκαλούν αναγούλα, την ώρα που το πυροβολικό του Ισραήλ έχει ήδη ξεκινήσει τη γενοκτονία στη Γάζα.

Απαιτούμε να αποσυρθεί η φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή και να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Για να σπάσουμε την άθλια προπαγάνδα παραθέτουμε ένα συγκλονιστικό κείμενο, που αποδεικνύει πως όσοι πραγματικά πιστεύουν και θέλουν την ειρήνη στη Μέση Ανατολή αναγνωρίζουν τις αληθινές ρίζες του προβλήματος και την ανάγκη να δικαιωθούν τα αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού, που υπογράφει ο γνωστός Ισραηλινός συγγραφέας και δημοσιογράφος Γκιντεόν Λεβί στην ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ», με τον τίτλο «Το Ισραήλ δεν μπορεί να φυλακίζει 2.000.000 κατοίκους στη Γάζα χωρίς να πληρώσει οδυνηρό τίμημα».

Πίσω από όλα αυτά τα ψέματα, η ισραηλινή αλαζονεία – η ιδέα ότι μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, ότι δεν θα πληρώσουμε ποτέ το τίμημα και ότι δεν θα τιμωρηθούμε γι’ αυτό. Ότι θα συνεχίζουμε ανενόχλητοι. Θα συλλαμβάνουμε, θα σκοτώνουμε, θα καταδιώκουμε, θα απαλλοτριώνουμε και θα προστατεύουμε τους εποίκους, που είναι απασχολημένοι με τα πογκρόμ τους.Θα επισκεφθούμε τον τάφο του Ιωσήφ, τον τάφο του Οθνιήλ και τον βωμό του Ιησού του Ναυή στα παλαιστινιακά εδάφη, και φυσικά το Όρος του Ναού – πάνω από 5.000 Εβραίοι μόνο στη γιορτή του Σουκότ.Θα πυροβολούμε αθώους ανθρώπους, θα τους βγάζουμε τα μάτια και θα τους σπάμε τα κεφάλια, θα εκδιώκουμε, θα κατάσχουμε, θα ληστεύουμε, θα αρπάζουμε τους ανθρώπους από τα κρεβάτια τους, θα πραγματοποιούμε εθνοκάθαρση και φυσικά θα συνεχίζουμε την απίστευτη πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας, και όλα θα είναι εντάξει.Θα χτίζουμε έναν τρομακτικό φράχτη γύρω από τη Γάζα – μόνο το υπόγειο τείχος κόστισε 3 δισεκατομμύρια σέκελ (765 εκατομμύρια δολάρια) – και θα είμαστε ασφαλείς. Θα βασιστούμε στις ιδιοφυΐες της μονάδας κυβερνοπληροφόρησης 8200 του στρατού και στους πράκτορες της υπηρεσίας ασφαλείας Shin Bet, που γνωρίζουν τα πάντα. Θα μας προειδοποιήσουν εγκαίρως. Θα μεταφέρουμε μισό στρατό από τα σύνορα της Γάζας στα σύνορα της Χαβάρα στη Δυτική Όχθη μόνο και μόνο για να προστατεύσουμε τον ακροδεξιό βουλευτή Ζβι Σουκότ και τους εποίκους. Και όλα θα είναι εντάξει, τόσο στη Χαβάρα όσο και στο πέρασμα του Ερέζ προς τη Γάζα. Αποδεικνύεται ότι ακόμη και ο πιο εξελιγμένος και ακριβός φράχτης στον κόσμο μπορεί να παραβιαστεί με μια παλιά μπουλντόζα που βγάζει καπνό, όταν το κίνητρο είναι μεγάλο. Αυτός ο αλαζονικός φράχτης μπορεί να διασχιστεί με ποδήλατα και μηχανάκια, παρά τα δισεκατομμύρια που ξοδεύτηκαν σε αυτόν και παρά τους ακριβοπληρωμένους διάσημους εμπειρογνώμονες και εργολάβους. Σκεφτήκαμε ότι θα συνεχίσουμε να κατεβαίνουμε στη Γάζα, να σκορπάμε μερικά ψίχουλα με τη μορφή δεκάδων χιλιάδων ισραηλινών αδειών εργασίας – πάντα υπό την προϋπόθεση της καλής συμπεριφοράς – και να τους κρατάμε όλους φυλακισμένους. Θα τα βρούμε με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι Παλαιστίνιοι θα ξεχαστούν μέχρι να εξαφανιστούν, όπως θα ήθελαν αρκετοί Ισραηλινοί. Θα συνεχίσουμε να κρατάμε χιλιάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους, μερικές φορές χωρίς δίκη, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι πολιτικοί κρατούμενοι. Και δεν θα δεχτούμε να συζητήσουμε την απελευθέρωσή τους, ακόμα κι αν βρίσκονται στη φυλακή επί δεκαετίες. Θα τους πούμε ότι μόνο με τη βία οι κρατούμενοί τους θα δουν την ελευθερία. Σκεφτήκαμε ότι θα συνεχίζαμε αλαζονικά να απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια διπλωματικής λύσης, μόνο και μόνο επειδή δεν θέλουμε να ασχολούμαστε με αυτά, και όλα θα συνεχίζονταν έτσι για πάντα.

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Μερικές εκατοντάδες ένοπλοι Παλαιστίνιοι παραβίασαν τον φράχτη και εισέβαλαν στο Ισραήλ, με έναν τρόπο που κανένας Ισραηλινός δεν θα μπορούσε να διανοηθεί. Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι απέδειξαν ότι είναι αδύνατο να φυλακίσεις 2 εκατομμύρια ανθρώπους για πάντα χωρίς να πληρώσεις ένα σκληρό τίμημα.Μια παλιά παλαιστινιακή μπουλντόζα που καπνίζει διέσχισε το Σάββατο τον πιο έξυπνο φράχτη του κόσμου, διαπερνώντας έτσι και την αλαζονεία και τον εφησυχασμό του Ισραήλ. Και διέλυσε με αυτόν τον τρόπο και την ιδέα ότι αρκεί να επιτίθεται κανείς περιστασιακά στη Γάζα με drones καμικάζι – και να τα πουλάει στον μισό κόσμο – για να διατηρήσει την ασφάλεια.Το Σάββατο, το Ισραήλ είδε εικόνες που δεν είχε ξαναδεί ποτέ. Παλαιστινιακά οχήματα να περιπολούν στις πόλεις του, ποδηλάτες να μπαίνουν από τις πύλες της Γάζας. Αυτές οι εικόνες διαλύουν την αλαζονεία. Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας αποφάσισαν ότι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν οποιοδήποτε τίμημα για μια στιγμή ελευθερίας.

Υπάρχει κάποια ελπίδα σε αυτό; ‘Οχι.Θα πάρει το Ισραήλ το μάθημά του; Όχι.Το Σάββατο μιλούσαν ήδη για την εξάλειψη ολόκληρων γειτονιών στη Γάζα, για την κατάληψη της Λωρίδας και την τιμωρία της Γάζας «όπως δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ πριν». Αλλά το Ισραήλ δεν έχει σταματήσει να τιμωρεί τη Γάζα από το 1948, ούτε για μια στιγμή. Μετά από 75 χρόνια βιαιοπραγιών, το χειρότερο δυνατό σενάριο την περιμένει και πάλιΟι απειλές για «ισοπέδωση της Γάζας» αποδεικνύουν μόνο ένα πράγμα: Δεν έχουμε μάθει τίποτα. Η αλαζονεία ήρθε για να μείνει, παρόλο που το Ισραήλ πληρώνει υψηλό τίμημα για άλλη μια φορά.Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη για ό,τι συνέβη και πρέπει να πληρώσει το τίμημα, αλλά δεν ξεκίνησαν όλα από αυτόν και δεν θα τελειώσουν μετά την αποχώρησή του. Πρέπει τώρα να κλαίμε πικρά για τα ισραηλινά θύματα, αλλά πρέπει να κλαίμε και για τη Γάζα.

Τη Γάζα, οι περισσότεροι κάτοικοι της οποίας είναι πρόσφυγες που δημιούργησε το Ισραήλ. Τη Γάζα, η οποία δεν γνώρισε ποτέ ούτε μια μέρα ελευθερίας.”