ΣΟΚ – Ταυτοποιήθηκε ανθρώπινο οστό θύματος των Τεμπών σε ιδιωτικό οικόπεδο

ΣΟΚ προκαλεί η είδηση από το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελευθερία” ότι ταυτοποιήθηκε ανθρώπινο οστό θύματος των Τεμπών σε ιδιωτικό οικόπεδο, σύμφωνα με την έκθεση της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., που διαβιβάστηκε στον εφέτη ανακριτή Σωτ. Μπακαΐμη. Έτσι καταρρίπτεται πανηγυρικά ο ισχυρισμός πως τα χώματα που μεταφέρθηκαν στο ιδιωτικό οικόπεδο δεν προήλθαν από τον τόπο του εγκλήματος, ενώ ενισχύεται η καταγγελία των συγγενών των θυμάτων ότι το “ξεμπάζωμα” του χώρου έγινε με αποκλειστικό σκοπό να χαθούν αποδεικτικά στοιχεία ώστε να επιτευχθεί η συγκάλυψη του εγκλήματος, όπως το χαρακτηρίζουν.

Αναλυτικά, το ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Σοκαριστικά ευρήματα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και αναπάντητα ερωτήματα από τα νέα δεδομένα που βλέπουν τον φως της δημοσιότητας για το έγκλημα στα Τέμπη και την επιχείρηση «μπαζώματος της αλήθειας» που στήθηκε αμέσως μετά τη σιδηροδρομική σύγκρουση. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», από την ανάλυση στα χώματα οικοπέδου στα Πηγάδια Ευαγγελισμού του δήμου Τεμπών, προσδιορίστηκε γενετικός τύπος που ταυτίστηκε με το DNA ηλικιωμένου επιβάτη – θύματος της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας. Το εύρημα καταγράφεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην έκθεση της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., που διαβιβάστηκε στον εφέτη ανακριτή Σωτ. Μπακαΐμη.

Μετά τον εντοπισμό συντριμμιών και ανθρώπινων οστών, καταρρίπτεται ο αρχικός ισχυρισμός των Αρχών πως τα χώματα που μεταφέρθηκαν στο ιδιωτικό οικόπεδο δεν προήλθαν από τον τόπο του εγκλήματος. Σημειώνεται πως τα χώματα άρχισαν να μεταφέρονται με φορτηγά από το μεσημέρι της επομένης της τραγωδίας, δηλαδή 1-2 Μαρτίου 2023.

Υπενθυμίζεται πως μόλις μια μέρα προτού κλείσει το κοινοβούλιο για τις Ευρωεκλογές, την Πέμπτη, διαβιβάστηκε στη Βουλή η ποινική δικογραφία για τις εργασίες που έγιναν στον τόπο της τραγωδίας, με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν στοιχεία, όπως καταγγέλλουν συγγενείς των θυμάτων. Τον προηγούμενη μήνα, συγγενείς των θυμάτων είχαν κοινοποιήσει στα social media την είδηση εντοπισμού «ανθρώπινου υλικού» σε οικόπεδο. 

Σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των δίδυμων κοριτσιών και θείος της τρίτης κοπέλας θυμάτων του δυστυχήματος, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Όπως είχα αναφερθεί σε δυο αναρτήσεις μου στις 20/4 και 22/04 μετά από πληροφορίες που είχα ότι βρέθηκε ένα δείγμα γενετικού υλικού που ανήκει σε επιβάτη σήμερα επιβεβαιώνονται . Από εβδομάδα λογικά θα δοθεί και επίσημα στην δημοσιότητα . Περιμένω τώρα να δω τι θα πουν όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι με την εκχωματωση και την διαμόρφωση του πεδίου ( μπάζωμα – ξεμπάζωμα ) που μας λέγανε υπερβολικούς , ψεκες , συνωμοσιολόγους, ότι ανήκαν σε ζώα και άλλα πολλά . Να μας πουν και εμάς αφού τα κάνανε όλα σωστά πως 15 μήνες μετά ακόμα βρίσκουμε ανθρώπινα μέλη.

Και αυτή είναι η ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ !!!

Δεν έχει τέλος η ντροπή .

Αλλά που χάθηκε για να την βρουν αυτοί

Καλή προεκλογική περίοδος να έχετε

Ακόμα άλλη μια φορά ντροπή σας !!!”.

Ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων του Εγκλήματος των Τεμπών, δήλωσε στο Mega: “Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι και στο δεύτερο οικόπεδο βρέθηκε τελικά… ταυτοποιήθηκε από έναν ενήλικα επιβάτη που απεβίωσε, οστό.Καταλαβαίνετε τώρα ότι αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε ήδη να υπάρξει ένας δικαστής να τους φωνάξει!”

Όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς των θυμάτων ο εντοπισμός τμήματος οστού επιβάτη θύματος, δημιουργεί νέα δεδομένα στην έρευνα, καθώς καταρρίπτει τον αρχικό ισχυρισμό, ότι τα υλικά που μεταφέρθηκαν στο ιδιωτικό οικόπεδο προήλθαν από τη διαμόρφωση χώρου σε διπλανό αγρό, προκειμένου να μπορέσουν να επιχειρήσουν τα συνεργεία και δεν προήλθαν από τον τόπο της τραγωδίας.

Σήμερα μάθαμε ότι βρέθηκε οστό μετά από 15 μήνες. Όπως και στο οικόπεδο στο Κουλούρι, ταυτοποιήθηκαν από τέσσερις κοπέλες οστά, μετά από 10 μήνες. Ελάτε στη θέση των γονιών που 15 μήνες μετά περιμένουμε να πάρουμε κόκαλα από τα παιδιάς μας», αναφέρουν συγγενείς των θυμάτων”.

Το βιολογικό υλικό ταυτοποιήθηκε σε τμήμα οστού ανθρώπου, που περισυλλέγει όταν εντοπίστηκε κατά τη διαλογή ευρημάτων από «κόσκινο» μετά την έρευνα στα χώματα που μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικό οικόπεδο. Υπενθυμίζεται ότι τα μπάζα μεταφέρθηκαν εκεί από το μεσημέρι της επομένης της τραγωδίας, δηλαδή την 1η Μαρτίου 2023.

Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Βασίλης Κόκκαλης προέβη, τέλος, στην παρακάτω δήλωση:

“Η αποκάλυψη της εφημερίδας «Ελευθερία» πως βρέθηκε οστό θύματος του εγκλήματος των Τεμπών στο χώρο όπου άρον – άρον εναπόθεσαν χώματα από τον τόπο της τραγωδίας, έρχεται να δώσει αποστομωτική απάντηση σε όσους κάνουν λόγο για θεωρίες συνομωσίας. Επιβεβαιώνει την επιστολή της Μαρίας Καρυστιανού προς τον πρωθυπουργό, αλλά και προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης οφείλει να σταματήσει την παρεμπόδιση των ερευνών για την αποκάλυψη της αλήθειας. Το μπάζωμα και η αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων έχει πλέον εισαγγελική σφραγίδα, δεν είναι fake news. Η Νέμεσις πλησιάζει για τους ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος των Τεμπών!”.