Ανοίκεια επίθεση από την Δημοτική Αρχή καταγγέλλει η “ΠΝΟΗ Συνεργασίας για το Ηράκλειο”

Ανοίκεια επίθεση από την Δημοτική Αρχή κατά του συνόλου των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αλλά και του επικεφαλής της, Κυριάκου Κουτρούλη, καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η “ΠΝΟΗ Συνεργασίας για το Ηράκλειο”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της “ΠΝΟΗ Συνεργασίας για το Ηράκλειο” έχει ως εξής:

Την Τετάρτη 22/ 5/24 στο δημοτικό συμβούλιο δεχτήκαμε επίθεση από τη δημοτική Αρχή συνολικά όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος της πόλης, όπως το συνηθίζει, όταν στερείται πολιτικών επιχειρημάτων ή γνωρίζοντας την ανεπάρκεια των μέτρων προστασίας των μαθητών στα σχολεία της αρμοδιότητας του, έκανε επίθεση στους εκπαιδευτικούς των σχολείων κατηγορώντας τους για τα ατυχήματα των παιδιών από σοβαρές παραλείψεις ή αδιαφορία επισκευής και συντήρησης των κτιρίων. 

Συγκεκριμένα μας είπε ότι για τα ατυχήματα στα σχολεία ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί αναφέροντας το παράδειγμα της πόρτας στην Κηφισιά , που έπεσε. 

Δεν έφταιγε η πόρτα είπε αλλά ο εκπαιδευτικός , που δεν πρόσεξε το παιδί. 

Και ο παραλογισμός συνεχίστηκε. 

Απρόκλητα επιτέθηκε φραστικά στην εκλεγμένη δημοτική σύμβουλό μας Μανωλοπούλου Αμαλία κατηγορώντας την ότι σαν υποδιευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου είχε αφήσει το κτίριο με λερωμένους και γραμμένους τοίχους , παραλείποντας το αυτονόητο, ότι το κτίριο εσωτερικά είχε να βαφτεί από την οικοδόμησή του δηλαδή από το 1999 , παρ’όλα τα συνεχή αιτήματα των διευθυντών. 

Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Μπάρμπας συνέχισε λέγοντας της ότι μόνο μέηλ ξέρει να στέλνει το σχολείο.

Αναρωτιόμαστε : 

  • Είναι ή δεν είναι ευθύνη του Δήμου να συντηρεί τα σχολικά κτίρια; 
  • Είναι ή δεν είναι ευθύνη του Δήμου να ελέγχει την στατικότητα και ασφάλεια των κτιρίων και να προλαμβάνει καταστάσεις; 
  • Πρέπει οι εκπαιδευτικοί να συντηρούν τα κτίρια, να βάζουν διακόπτες , να τοποθετούν πλακάκια και να βάφουν τις αίθουσες; 

Πρέπει οι γονείς; 

Γιατί άραγε πληρώνουμε δημοτικά τέλη; 

Μόνο για γιορτές και πανηγύρια; 

Τοποθετήσεις τέτοιου τύπου και προσπάθεια συγκάλυψης των δικών τους ευθυνών , όπως η πραγματοποίηση έργων από εργολάβο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στο 4ο Δημοτικό , που οδήγησε σε τραυματισμό μαθητή είναι επικίνδυνες και αποδεικνύουν ότι ή έπαρση της εξουσίας καλά κρατεί.

Η παράταξή μας θα καταγγείλει το γεγονός στα αρμόδια όργανα της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας , για να ενημερωθούν για τον τρόπο , με τον οποίο η δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται την ασφαλή λειτουργία και την πρόληψη ατυχημάτων.