Σίμος Ρούσσος: Το βαθύ κράτος μισεί θανάσιμα την Αυτοδιοίκηση

|||

|||

..

..

..

 Για το Συνέδριο της ΚΕΔΕ, το τι “έλαβε” από εκεί η Αυτοδιοίκηση αλλά και “κάρφωμα” της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής περιείχε η συνέντευξη του Δημάρχου Χαλανδρίου σε ραδιοφωνικό σταθμό.

 

Βασικά σημεία:

 

– «Κάθε πέρσι και καλύτερα» υποστήριξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, κάνοντας λόγο για γενική απαξίωση της Αυτοδιοίκησης. «Υπάρχει μια γενική απαξίωση της Αυτοδιοίκησης, η οποία επαναβεβαιώθηκε τώρα στο χειρότερο δυνατό βαθμό, γιατί σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, οι δήμαρχοι γύρισαν στις πόλεις τους με άδεια χέρια», σημείωσε ο κ. Ρούσσος.

 

–   «Για να κάνουμε ένα πεζοδρόμιο χρειάζεται να βγει ΦΕΚ και αυτό δεν έχει δεξιό ή αριστερό πρόσωπο. Το κεντρικό κράτος στην Ελλάδα μισεί την Αυτοδιοίκηση, μπλοκάρει κάθε λειτουργία που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών και υποχρεώνει τον κάθε δήμαρχο να περνάει από το γραφείο του υπουργού».

 

  Σχετικό θέμα:      Β. Καραβάκος στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ: Το κεντρικό κράτος δεν μας “μετράει” και φταίμε εμείς

 

–  Αναφορικά με το κτήριο Νόμπελ που παραμένει ημιτελές, ο δήμαρχος Χαλανδρίου σημείωσε: «Αν και έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, από το Καλοκαίρι του 2021, δεν έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για να δημοπρατήσουμε το έργο, και να είναι το κτήριο λειτουργικό για τους ανθρώπους».

 

– «Ο Δήμος Χαλανδρίου επιδοτήθηκε με το ποσό των 700 ευρώ ενώ γειτονικοί μας δήμοι πήραν έως 50,000 και 60.000 ευρώ. Αυτό είναι το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Αττικής για τα πολιτιστικά του Χαλανδρίου».