«Σφραγισμένες» οι παιδικές χαρές στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα

Κλειστές όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καθώς έχουν λήξει τα πιστοποιητικά καταλληλότητας τους! «Το 2023 έληξαν τα πιστοποιητικά επί δημοτικής αρχής Βούρου», λέει ο Δήμος με ανακοίνωση του. «Πάμε Μάρτιο και δεν υπάρχει προϋπολογισμός», απαντά η παράταξη του Γ. Βούρου.

Χωρίς πρόσβαση στις παιδικές χαρές της πόλης μένουν τα παιδιά και οι οικογένειες αφού δεν έχουν εκδοθεί νέα πιστοποιητικά καταλληλότητας και ως εκ τούτου δεν είναι ασφαλείς προς χρήση. Με ανακοίνωση της η δημοτική αρχή του Γιάννη Τομπούλογλου υποστηρίζει πως αυτά «έχουν λήξει από το 2023 και δεν έγινε καμία διαδικασία επανέκδοσης παρά και τη θετική εισήγηση της αρμόδιας Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών για την εγγραφή ποσού στον προηγούμενο προϋπολογισμό ώστε να καλυφθεί η σχετική δαπάνη».


Τονίζει ακόμα ότι ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει την οποιαδήποτε δαπάνη, πλην των υποχρεωτικών, καθώς είναι χωρίς προϋπολογισμό για το 2024, γεγονός που το καταλογίζει στην απελθούσα διοίκηση. «Η σημερινή Δημοτική Αρχή Τομπούλογλου δεν μπορεί επί του παρόντος να αναθέσει την επισκευή και πιστοποίηση των παιδικών χαρών, μη υπάρχοντος εγκεκριμένου Προϋπολογισμού για την κατάρτιση του οποίου εργαζόμαστε εντατικά όλο αυτό το μικρό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων μας», αναφέρει ακόμα.

Γ. Βούρος: Τομπούλογλου – Παπαλουκά υπεύθυνοι για τις παιδικές χαρές

Απαντώντας στις κατηγορίες ο πρώην Δήμαρχος λέει χαρακτηριστικά πως «50 πλέον ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από την μη ψήφιση προϋπολογισμού από την δική μας διοίκηση». Σημειώνει ότι «στο 2ο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε από τη νέα διοίκηση Δήμου εντός του Ιανουαρίου, όπως και σε πολλούς ακόμη Δήμους της Αττικής και όλης της Επικράτειας». «Εκεί πως τα κατάφεραν και εδώ πάμε… για Μάρτιο;», αναρωτιέται.