Καταγγέλει Βούρο ο Γ. Τομπούλογλου για τον προϋπολογισμό

Γιάννης Τομπούλογλου

Η μη ψήφιση προϋπολογισμού από την προηγούμενη διοίκηση του Γ. Βούρου είναι “αιτία πολέμου” όπως προκύπτει από την αντιπαράθεση.

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Τομπούλογλου, με σκληρή ανακοίνωσή του, κατηγορεί τους πρώην, παρουσιάζοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση.

Και η Θεσσαλονική χωρίς προϋπολογισμό!

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι χωρίς προϋπολογισμό είναι ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης (οι πληροφορίες λένε για τραγική οικονομική κατάσταση που άφησε πίσω η διοίκηση Μαυρίδη), ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, ενώ στο Δήμο Θεσσαλονίκης η νέα διοίκηση “έτρεξε” τις διαδικασίες και ψήφισε προϋπολογισμό στις 30.01. Στις 04 Φεβρουαρίου ψήφισε προϋπολογισμό ο Δήμος Κοζάνης και το αντίστοιχο συμβαίνει σε δεκάδες δήμους.

Το 2024 βρήκε πολλούς Δήμους χωρίς προϋπολογισμό, κάτι που είχε συμβεί και πέρυσι (πχ ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης),παρά το γεγονός ότι δεν ήταν εκλογική χρονιά. Επιπλέον, σχεδόν κανένας Δήμος δεν τηρεί τις προθεσμίες που ορίζουν ο προϋπολογισμός να έχει ψηφιστεί στο δημοτικό συμβούλιο ως τις 15 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση Τομπούλογλου:

«Παραδίδω στην κρίση όλων των γονέων της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, την απελθούσα διοίκηση Βούρου, η ανευθυνότητα της οποίας μου στερεί τη δυνατότητα αυτές τις μέρες να προχωρήσω δυναμικά την αποκατάσταση των παιδικών χαρών και να τις παραδώσω στις οικογένειες της πόλης το συντομότερο δυνατό.

..

Παραδίδω επίσης στην κρίση όλων των Φιλαδελφειωτών και των Χαλκηδονιωτών τους ηττημένους των εκλογών για το ότι άφησαν την πόλη μας χωρίς Προϋπολογισμό και χωρίς Τεχνικό Πρόγραμμα, θέλοντας να υπονομεύσουν τις πρώτες εβδομάδες της νέας διοίκησης κι αδιαφορώντας αν έτσι βλάπτουν την πόλη. Προφανώς εκδικούνται τους πολίτες για το αποτέλεσμα των εκλογών του Οκτωβρίου.

..

Προσπάθησαν -και πάλι αποτυχημένα- να κερδίσουν στο Δικαστήριο αυτό που τους στέρησε ο λαός της πόλης και υποκριτικά την ίδια ώρα μας καλούσαν δήθεν να συνδιαμορφώσουμε τον Προϋπολογισμό. Δηλαδή μας καλούσαν να παρανομήσουμε όπως παρανόμησαν εκείνοι.

..

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω ειλικρινά τις υπηρεσίες του Δήμου, ιδιαίτερα δε την Οικονομική και την Τεχνική Υπηρεσία, που έχουν ξεπεράσει το ανθρωπίνως δυνατόν, προκειμένου να έχουμε Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα, όσο συντομότερα γίνεται. Θα ξεπεράσουμε την αναξιοπρέπεια, την παρανομία και την εκδικητικότητα του κ. Βούρου και σύντομα η πόλη μας θα αρχίσει μια μακρά πορεία προόδου και ανάπτυξης». –