Όπως έκλεισαν ανοίγουν τα γήπεδα στις 12 Φλεβάρη

12 Φλεβάρη ανοίγουν τα γήπεδα μετά τη διακοπή για την οπαδική βία, 7 Μαρτίου οι κάμερες και 9 Απριλίου η ταυτοπροσωπεία των εισιτηρίων.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης παρουσίασαν τα νέα μέτρα για το άνοιγμα των γηπέδων στους φιλάθλους και την αποτροπή και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων.

Ο Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε πως στις 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα με παρουσία φιλάθλων μετά το κλείσιμο τους με αφορμή τα επεισόδια στο περιθώριο αγώνα βόλεϊ στου Ρέντη. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, «θα υπάρχει μία νέα ΔΕΑΒ (διαρκής επιτροπής αντιμετώπισης βίας) που θα επιβάλλει δρακόντειες κυρώσεις, με κατ’εξοχήν κύρωση το κλείσιμο του γηπέδου για τους φιλάθλους. Αν πέσει κροτίδα, πυρσός ή επικίνδυνο αντικείμενο στον χώρο του γηπέδου, χωρίς δεύτερη σκέψη κλείνει το γήπεδο την επόμενη Κυριακή, όταν παίζει εντός έδρας η συγκεκριμένη ομάδα».

Κρίσιμη ημερομηνία είναι 6η Μαρτίου, η οποία αποτελεί προθεσμία για τις ομάδες για να εγκαταστήσουν κάμερες στα γήπεδα τους. «Από τις 7 Μαρτίου, κανένα γήπεδο που δεν έχει εγκαταστήσει κάμερες, δεν θα ανοίξει σε φιλάθους» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός.

Την Τρίτη 9 Απριλίου θα ισχύσει ταυτοπροσωπία των εισιτηρίων για όσους μπαίνουν στο γήπεδο.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαστεργίου: «Η αγορά των εισιτηρίων συνεχίζεται να γίνεται με τον κλασικό τρόπο. Από κει και πέρα με τον αριθμό ερχόμαστε να χρησιμοποιήσουμε το gov wallet, μια εφαρμογή η οποία έχει ήδη αγκαλιαστεί από τους Έλληνες και στην οποία θα μπορέσουμε να εισάγουμε εκεί το εισιτήριο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κατεβάσουμε και να χρησιμοποιήσουμε το wallet είναι να έχουμε εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας.

Υπάρχουν δύο τρόποι εισαγωγής για τους Έλληνες πολίτες και τους μη Έλληνες. Η πρώτη είναι να συνδεθούμε με κωδικούς taxis. Αφού αγοράσουμε το εισιτήριό μας το περνάμε στο wallet με απλές κινήσεις.

Για τα παιδιά η διαδικασία είναι παρόμοια και υπάρχει ειδική κατηγορία καθώς το wallet δείχνει τα τέκνα.

Σε περίπτωση αλλοδαπών που δεν είναι στο μητρώο γίνεται χρήση του διαβατηρίου στο wallet».