Ραφήνα: Πρώτη νίκη των κατοίκων για το Μεγάλο Ρέμα

Μία πρώτη νίκη για τους κατοίκους της Ραφήνας και ευρύτερα της Ανατολικής Αττικής αποτελεί η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Με αυτήν έγινε δεκτό το αίτημα για προσωρινή διαταγή αναστολής των πράξεων οριοθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας μέχρι την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ επί της αίτησής τους κατά του Προεδρικού Διατάγματος οριοθέτησης του ρέματος που εκκρεμεί από το 2019.

Το σχετικό αίτημα είχαν καταθέσει φορείς και κάτοικοι της περιοχής, μετά την έναρξη του έργου διευθέτησης στις 24 Απριλίου από την Intrakat για λογαριασμό του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Η εκδίκαση της αίτησης αναστολής ξεκίνησε την Δευτέρα 15/5. Στην ακρόαση παρέστησαν δια των πληρεξουσίων τους εκτός από τους αιτούντες, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, που άσκησε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των υπουργείων.

Η Επιτροπή Αναστολών δεν έκανε δεκτό το αίτημά τους για την ανάκληση της προσωρινής διαταγής, που είχε διαταχθεί με την από 10/5/2023 πράξη της Προέδρου του Ε’ Τμήματος κ. Μαργαρίτας Γκορτζολίδου. Δόθηκε προθεσμία για υπόμνημα μέχρι 29/5/23.

«Η απόφαση του ΣτΕ είναι μία νίκη για όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στα καλέσματα και στήριξε τον αγώνα μέχρι σήμερα», σημειώνει η Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας καλώντας σε «επαγρύπνηση» καθώς ο αγώνας για τη διάσωση του δεύτερου μεγαλύτερου ποταμού της Αττικής, δεν έχει τελειώσει. Τέλος, καλεί τον κόσμο που ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την εκδίκαση της αίτησης αναστολής τη Δευτέρα 15/5 στη 1 μ.μ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49).

Πηγή: prin.gr