Γ. Νίκα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ): Το Πάρκο Τρίτσης στο στόχαστρο

Γράφει η Γεωργία Νίκα, δημοτική σύμβουλος Αγίων Αναργύρων – Καματερού με την «Ανυπότακτη Πόλη» και υποψήφια βουλεύτρια Β’2 Δυτικού Τομέα Αθηνών με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τα δυτικά προάστια της Αθήνας συγκεντρώνουν κυρίως εργατόκοσμο, ρομά, και μεγάλο αριθμό μεταναστών, λόγω του χαμηλού κόστους της γης και της κατοικίας. Εργατογειτονιές που στενάζουν από την ανεργία και την φτώχεια που τα χρόνια της παρατεταμένης κρίσης του καπιταλισμού στη χώρα μας, αφήνει πάνω της το αποτύπωμα όλων των αρνητικών συνεπειων στην ζωή της.

Η φτώχεια, η ανεργία, η εμφάνιση αστέγων στις γειτονιές μας, άνθρωποι να προσπαθούν να βρούνε τροφή στους κάδους σκουπιδιών, εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια. Ηδη στεγάζονται 6 άστεγοι σε κοντέινερ του δήμου και σιτίζονται. Συνεχώς αυξάνεται διακοπές ρεύματος και τα αιτήματα για ένταξη στις ευπαθής ομάδες.

Στις γειτονιές μας η έλλειψη φροντίδας και η παραμέληση είναι εμφανής σε αντίθεση με την βιτρίνα των πόλεων, που οι αναπλάσεις κατάντησαν παθογένεια και σπατάλη δημόσιου χρήματος. Κάθε νέα διοίκηση των δήμων ξηλώνει και ξαναφτιάχνει τις κεντρικές πλατείες με περισσότερο τσιμέντο.

Το φυσικό προτέρημα να είμαστε στους πρόποδες του Ποικίλου όρους με αρκετό πράσινο δυστυχώς βρίσκεται σε κίνδυνο από την διεκδίκηση του από την εκκλησία.

Ο μεγαλύτερος πνεύμονας οξυγόνου στην Αττική το Πάρκο Α.Τρίτσης, έχει μπει στο στόχαστρο από τις κυβερνήσεις, τους Δημους, τις διοικήσεις του για τσιμεντοποίηση του, εμπορευματοποίηση του και παραχωρήσεις στο ιδιωτικό κεφάλαιο, με πιο πρόσφατο το σχέδιο Πατούλη. Σχέδια που με αγώνες αποτράπηκαν όπως θα ακυρωθεί και αυτό το σχέδιο με τον αγώνα που είναι σε εξέλιξη .

Η μεγάλη πληγή, είναι η ταξική επιλογή όλων των κυβερνήσεων να τοποθετεί τις παλιές και νέες χωματερές και όλη την διαχείριση των σκουπιδιών στην Φυλή, δίπλα στις εργατικές κατοικίες σε απόσταση αναπνοής από τα δυτικά και όλα αυτά για το κέρδος του κεφαλαίου.

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσουν από την πρώτη γραμμή όλους τους αγώνες για μια αξιοβίωτη ζωή, ενάντια στην φτώχεια την ανεργία για, ελεύθερους δημόσιους χώρους, προσβάσιμους για όλο το λαό και τη νεολαία. Ενάντια σε περιορισμούς, περιφράξεις, ιδιωτικοποιήσεις, εμπορικές και άλλες «ανταποδοτικές» χρήσεις. Να προστατέψουμε το πάρκο Τρίτση, να κλείσει η χωματερή της Φυλής τώρα!