Προβολή της ταινίας “The Corporation” από την Εναλλακτική Δράση

Παρασκευή 17  Φεβρουαρίου, στις 7.30μμ, στην  «Alternativa», Τζώρτζ 12, 6ος όροφος, Πλατεία Κάνιγγος

Από την Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ “The Corporation” που εντυπωσίασε στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ αποσπώντας πληθώρα βραβείων και γοητεύοντας κριτικούς και κοινό σε όλο τον κόσμο, θα είναι η επόμενη προβολή της κινηματογραφικής λέσχης της Εναλλακτικής Δράσης.  Το έργο αναφέρεται στις μεγάλες  πολυεθνικές εταιρείες που αγοράζουν τη νομοθεσία, καταστρέφουν το περιβάλλον, εκμεταλλεύονται πολέμους, καταδυναστεύουν και συντρίβουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, με αποκλειστικό στόχο το κέρδος. Στην ταινία εμφανίζονται οι Νόαμ Τσόμσκι, Μάικλ Μουρ, Ναόμι Κλάιν  και άλλοι.

Η προβολή θα γίνει την Παρασκευή 17  Φεβρουαρίου, στις 7.30μμ, στην  «Alternativa», το εναλλακτικό μας στέκι Τζώρτζ 12, 6ος όροφος, Πλατεία Κάνιγγος 

Το The Corporation είναι ένα καναδικό ντοκιμαντέρ του 2003 σε σενάριο του καθηγητή νομικής του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, Τζόελ Μπάκαν και που σκηνοθέτησαν οι Μαρκ Άκμπαρ και Τζένιφερ Άμποτ.

Αναφέρεται στις μεγάλες  πολυεθνικές εταιρείες που αγοράζουν τη νομοθεσία, καταστρέφουν το περιβάλλον, εκμεταλλεύονται πολέμους, καταδυναστεύουν και συντρίβουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, με αποκλειστικό στόχο το κέρδος.

Αναλύεται ο θεσμός της εταιρείας στην αμερικανική ιστορία, από τη γέννησή της μέχρι το σημερινό θεσμό των άρχουσων πολυεθνικών. Με χρήση αρχειακού υλικού και σαράντα συνεντεύξεις ακαδημαϊκών, οικονομολόγων και επιχειρηματιών, οι δημιουργοί καταλήγουν στη διάγνωση της ψυχοπάθειας των μεγάλων εταιρειών.