Συλλογή βιοαποβλήτων και στα σχολεία του Βύρωνα

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Βύρωνα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Μαζί με τη διαλογή στην πηγή σε ξεχωριστά καλάθια χαρτιού-πλαστικού- μετάλλου, που γίνεται τα τελευταία χρόνια σε όλα τα σχολεία του δήμου μας, άρχισε και η διαλογή υπολειμμάτων τροφών. Ήδη στα σχολεία έχουν εγκατασταθεί τα ειδικά καλάθια και έχει διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό (βίντεο, αφίσες, έντυπα). Η περισυλλογή γίνεται από ειδικό συνεργείο που έχει αναλάβει τη διαλογή στην πηγή για τα σχολεία και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς για την καλύτερη λειτουργία του προγράμματος.

Υπενθυμίζουμε ότι:

  • Βιο-απόβλητα ή οργανικά είναι τα απόβλητα που προέρχονται από την κουζίνα, τις γλάστρες και τον κήπο. Είναι περίπου το μισό βάρος αυτών που πετάμε, είναι πολύ βλαβερά όταν ανακατεύονται με τα άλλα σκουπίδια αλλά πολύ χρήσιμα όταν διαχωρίζονται από την αρχή. 
  • Καφέ κάδοι για τη διαλογή βιοαποβλήτων έχουν τοποθετηθεί στα στρατόπεδα, σε σούπερ μάρκετ, ταβέρνες, μανάβικα, στρατόπεδα, παρασκευαστήρια φαγητών, ανθοπωλεία και σε άλλα σημεία του Δήμου.
  • Οι κάδοι ανοίγουν με ειδικό κλειδί που διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ από το Δημαρχείο(Καραολή και Δημητρίου 36 – 44), τη Δ/νση Καθαριότητας(Αμαξοστάσιο Βύρωνα, Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου) και σε άλλες δομές του Δήμου.

Ξεχωρίζουμε τα βιοαπόβλητα –  μειώνουμε τα σκουπίδια!

Μαζί με τα σχολεία μας στη μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος!

Ενημέρωση- επικοινωνία: 216 0049529, gramd.kathariotitas@dimosbyrona.gr