Πρώτοι Αστικοί Προσφυγικοί Συνοικισμοί:Παρουσίαση Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων

|||

|||

         Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 στις 12.00′ στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13) – Κοινή ανακοίνωση των Δήμων Βύρωνα,Καισαριανής,Νέας Ιωνίας και Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη

 

         Με ανακοινώσαμε ότι την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων (Σταδίου 13), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή , θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της Αναμνητικής Σειράς Γραμματοσήμων με θέμα τη δ. ημιουργία των τεσσάρων πρώτων, μετά το 1922, αστικών προσφυγικών συνοικισμών της χώρας: Βύρωνα, Καισαριανής, Νέας Κοκκινιάς και Νέας Ιωνίας.

 

         Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι δήμαρχοι των τεσσάρων δήμων καιο Πρόεδρος του Δ.Σ. των Ελληνικών Ταχυδρομείων κ. Πολυχρόνης Γριβέας.Για τη δημιουργία των συνοικισμών θα μιλήσει ο κ. Λουκάς Χριστοδούλου, Πρόεδρος ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Δήμου Ν. Ιωνίας και της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας.Η διαδικασία δημιουργίας των γραμματοσήμων θα παρουσιαστεί από τον κ.Μενέλαο Χαραλαμπίδη, Δρ. Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών και την χαράκτρια-ζωγράφο κα Μυρσίνη Βαρδοπούλου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κα Μαριλένα Κατσίμη.

 

        Η συγκεκριμένη έκδοση γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ αποτελεί μικρό φόρο τιμής και μνήμη σε ένα από τα κορυφαία γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μέσα από τα τέσσερα αυτά γραμματόσημα ένα σημαντικό κομμάτι της προσφυγικής ταυτότητας, όπως οι προσφυγικοί συνοικισμοί, που ταξιδεύουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

 

        Στον χώρο που διατίθενται, προς αγορά, από τα ΕΛΤΑ, τα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα της Σειράς, ενώ θα γίνει και σφράγιση με τη Σφραγίδα Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας για τη δημιουργία συλλεκτικών αντικειμένων.

 

Οι Δήμαρχοι

Βύρωνα, Γρηγόρης Κατοπόδης

Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος

Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης

Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου