Λαϊκή Ενότητα: Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα περάσει

|||

|||

          Από το γραφείο τύπου της Λαϊκής Ενότητας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

         Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για άλλη μια φορά δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο.

Αυτοί που φέρουν ακέραια την ευθύνη για την αντιδημοκρατική εκτροπή των υποκλοπών, όσο και αν προσπαθούν να τη συγκαλύψουν, που αφήνουν το λαό στο έλεος της ακρίβειας και της φτώχειας, επιχειρούν για μια φορά ακόμα να εφαρμόσουν τη στρατηγική της έντασης, στις πλάτες της νεολαίας.

 

        Προκλητικά προσπάθησαν χθες να εγκαταστήσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία, φέρνοντας την ΟΠΠΙ, φρουρούμενη από διμοιρίες ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης. Απέναντί τους βρήκαν μια μαζική και αποφασιστική κινητοποίηση πολλών εκατοντάδων φοιτητών, αλλά και ακαδημαϊκών και εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο, που επιχείρησαν να αντιμετωπίσουν με τον προσφιλή τρόπο που συνηθίζουν: την απρόκλητη καταστολή, το ξύλο και τα χημικά.

 

       Διαβάστε κι αυτό: Η Κεραμέως στα εγκαίνια ιδιωτικού σχολείου – Σφοδρές αντιδράσεις από την έμμεση διαφήμιση

 

       Οι φοιτητές και η πανεπιστημιακή κοινότητα έγιναν ο φραγμός που απέτρεψε την είσοδο της ΟΠΠΙ, διατρανώνοντας για ακόμα μια φορά ότι η αστυνομία δεν θα μπει στα πανεπιστήμια.

Όμως, τίποτα δεν τελείωσε, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, με πιο μαζικό, πιο αποφασιστικό τρόπο και να γίνει αγώνας όλης της κοινωνίας.

 

       Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που αντιμετωπίζει τη γενική κατακραυγή απέναντι στην προσπάθεια ελέγχου της πολιτικής ζωής μέσω των μηχανισμών της ΕΥΠ, αλλά και πιο σκοτεινών μεθόδων, που επιχειρεί να αντιμετωπίσει προληπτικά τις αντιστάσεις απέναντι στην πολιτική της φτώχειας που θα εντείνεται όσο πλησιάζει ο χειμώνας, δοκιμάζει να εφαρμόσει και πάλι το δόγμα Νόμος και Τάξη, για να συσπειρώσει το ακροατήριό της και να αλλάξει την ατζέντα.

 

       Διαβάστε κι αυτό: “Ο λαός πεινάει κι εσείς φέρνετε την πανεπιστημιακή αστυνομία” – “Μπλόκο” των φοιτητών στην ΟΠΠΙ

 

      Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί ο κατασταλτικός και αυταρχικός κατήφορος.

Μαζικοί φορείς του λαϊκού κινήματος, παρατάξεις και συλλογικότητες, αλλά και όλοι όσοι θέλουν να μπει φρένο στις αντιδημοκρατικές εκτροπές και το καθεστώς του κοριού, του γκλομπ και των σκευωριών, πρέπει να ενωθούν στο δρόμο για να αποτραπεί η είσοδος της αστυνομίας στα πανεπιστήμια μια για πάντα.

Στηρίζουμε τον αγώνα των φοιτητών, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις του κινήματος της νεολαίας.