Προχειρότητα και στο θέμα του Δημοτικού Κινηματογράφου καταγγέλλει η “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή”

Την προχειρότητα που επιδεικνύει σε όλο το φάσμα άσκησης των καθηκόντων της την επιδεικνύει και στο θέμα του Δημοτικού Κινηματογράφου, καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή η Παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” με αποτέλεσμα μια όαση πολιτισμού και ψυχαγωγίας προσιτή για τα λαϊκά στρώματα να κινδυνεύει να διακόψει τη λειτουργία της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που υπογράφουν η επικεφαλής της “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή”, Μαίρη Διακολιού και ο έτερος των Δημοτικών Συμβούλων της Παράταξης, Κώστας Δραγάτης, έχει ως εξής:

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Μίμης Φωτόπουλος», αποτελεί οικονομική και ποιοτική διασκέδαση για τις μικρομεσαίες οικογένειες. Η παράταξή μας, «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ» έχει στηρίξει την εκμίσθωση του χώρου προκειμένου να παρέχεται στους Μαρουσιώτες και τις Μαρουσιώτισσες αυτή η υπηρεσία, η οποία, λόγω της κρίσης ακρίβειας είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη.

Δυστυχώς όμως, η δημοτική διοίκηση, δεν έχει φροντίσει ώστε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε αυτή η υπηρεσία να προσφέρεται νόμιμα και σταθερά για όλους και όλες. Ομοίως, δεν έχει φροντίσει ο επιχειρηματίας που προσφέρει αυτή την υπηρεσία και οι εργαζόμενοί του να έχουν ασφάλεια στην εργασία και την επένδυσή τους, με τρόπο που να μη θίγονται και τα δικαιώματα των γύρω επαγγελματιών.

Τέλος, η τωρινή διοίκηση του Δήμου, υπό κάθε επικεφαλής της, έχει επιλέξει να μην υπάρχει διαφάνεια σε ένα τέτοιο σοβαρό θέμα. Συνειδητά, επί χρόνια, άφηνε όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις να πιστεύουν ότι υπάρχει μία δημοτική δομή που λειτουργεί προς όφελος των πολιτών/ πολιτιδών, ενώ στην πραγματικότητα το σύνολο τους εγχειρήματος διεπόταν και διέπεται από προχειρότητα, εκνομία και αυθαιρεσία, έως σήμερα, που εισπράττει τα επίχειρα της αμέλειας και της ανοργανωσιάς της.

Ο δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου, είναι λεπτομερής στις «ενημερώσεις» που κάνει στα Δημοτικά Συμβούλια, σχετικά με εκδηλώσεις, αλλά κάθε αναφορά στα φλέγοντα θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα δημοτών/ δημοτισσών ή δε γίνεται ποτέ, ή γίνεται αόριστα και ακροθιγώς και όταν γίνονται τα «αποκαλυπτήρια», ακούμε μόνο δικαιολογίες.

Η παράταξή μας, ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ, καλεί τη διοίκηση εδώ και τώρα, δημόσια, να αποκαλύψει την πολεοδομική και νομική/ ιδιοκτησιακή κατάσταση του χώρου όπου βρίσκεται ο δημοτικός κινηματογράφος.

Να μας κοινοποιήσει κάθε έγγραφο που αφορά την υπόθεση αυτή, ιδίως δικόγραφα και άλλα έγγραφα που αναφέρονται σε διεκδικήσεις τρίτων προσώπων και φορέων επί της έκτασης.

Επίσης, να μας ενημερώσει για τη στρατηγική της για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν πλέον γίνει γνωστά και επιφέρουν τις συνέπειές τους, και να μας εξηγήσει τι έκανε τόσο καιρό για να τα αντιμετωπίσει πριν γίνουν σχεδόν ανυπέρβλητα.

Η παράταξή μας, ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ, θα συμπαρασταθεί προσφέροντας κάθε δυνατότητα που διαθέτει, ώστε να διασωθεί η λειτουργία του κινηματογράφου υπέρ του Μαρουσιού μας.