“Διαβούλευση” στις 10 το πρωί, εργάσιμη ημέρα

Διαβούλευση για το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) στις 10 το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου διοργανώνει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Προφανώς το ζητούμενο είναι η συμμετοχή συνταξιούχων, νοικοκυρών και γενικά μη εργαζομένων, αφού η ώρα είναι απαγορευτική για κάθε οικονομικά ενεργό πολίτη.

Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 και ώρα 10:00 στον 2ο όροφο του Δημοτικού Κτιρίου Αχαρνών 464 & Αγ. Αναργύρων στη Νέα Χαλκηδόνα.

Έχει και σύνδεσμο για να το παρακολουθήσει κάποιος εξ αποστάσεως, κατά το “μακριά και αγαπημένοι”.

Η πρακτική αυτή, της διαβούλευσης σε ακατάλληλη ώρα και μέρα, είναι διαδεδομένη, αφού συνήθως οι δημοτικές αρχές δε θέλουν να μπλέκονται και πολύ στα πόδια τους οι πολίτες, παρά επιδιώκουν “να βγει” η σχετική υποχρέωση για διαβούλευση.

Η σχετική διατύπωση στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή των πολιτών!

” Βασικό αντικείμενο της 3ης διαβούλευσης είναι η γνωστοποίηση των τελικών μέτρων που προτείνονται στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ, καθώς επίσης η τελική διαμόρφωση και η υιοθέτησή τους από φορείς και πολίτες.

Η διαβούλευση αυτή είναι σημαντική, καθώς ουσιαστικά αποτελεί την έγκριση της στρατηγικής του Δήμου σε θέματα κινητικότητας για τα επόμενα έτη.

Συνεπώς, η άποψη των τοπικών φορέων και των πολιτών είναι καθοριστική μιας και είναι οι άμεσα ωφελούμενοι/θιγόμενοι από την εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων και απαραίτητη για τη συνδιαμόρφωση της μελλοντικής εικόνας του Δήμου μας”.