Πρεμιέρα Πανελλαδικών για τα Γενικά Λύκεια

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας ξεκινούν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γενικών Λυκείων, ενώ αύριο συνεχίζουν τα ΕΠΑΛ.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει είναι το παρακάτω:

  • Τρίτη 6 Ιούνη: Αρχαία Ελληνικά για την Ομάδα Προσανατολισμού (ΟΠ) Ανθρωπιστικών Σπουδών, Μαθηματικά για τις ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής και Βιολογία για την ΟΠ Σπουδών Υγείας.
  • Πέμπτη 8 Ιούνη: Λατινικά για την ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών, Χημεία για τις ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας και Πληροφορική για την ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.
  • Δευτέρα 12 Ιούνη: Ιστορία για την ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών, Φυσική για τις ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας και Οικονομία για την ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Τρίτη χρονιά με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις θα συμμετάσχουν περίπου 90.000 υποψήφιοι που θα διαγωνιστούν για 68.574 θέσεις στα ΑΕΙ. Ο αντίστοιχος αριθμός πέρσι ήταν 77.415, ο οποίος είχε μειωθεί ήδη κατά 555 σε σχέση με το 2020. Φυσικά ο τελικός αριθμός των εισακτέων δεν θα είναι 68.574 καθώς ο τελικός αριθμός θα διαμορφωθεί και με βάση την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής του κάθε τμήματος.