Πραγματοποιήθηκε το 6οΤουρνουά Αλληλεγγύης Αγώνων Ποδοσφαίρου Σχολείων Δήμου Αμαρουσίου

Πραγματοποιήθηκε το 6ο Τουρνουά Αλληλεγγύης Αγώνων Ποδοσφαίρου Σχολείων Δήμου Αμαρουσίου. Στο τουρνουά που διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αμαρουσίου συμμετείχαν 384 αθλητές από 14 Δημοτικά και 5 Γυμνάσια της πόλης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αμαρουσίου είναι η παρακάτω:

Με τη συμμετοχή 384 αθλητών από 14 Δημοτικά και 5 Γυμνάσια της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, το 6ο Τουρνουά Αλληλεγγύης Αγώνων Ποδοσφαίρου των Σχολείων του Δήμου Αμαρουσίου, με διοργανώτρια την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις «ARENASOCCERCLUB», που ευγενώς παραχωρήθηκαν δωρεάν για άλλη μια χρονιά από τον ιδιοκτήτη τους κ. Ντουντούμη.

Με το σύνθημα «Όλοι για έναν και ένας για όλους», μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και πολίτες του Δήμου μας, έδωσαν από νωρίς το παρών, στο χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης, για να υποστηρίξουν τους αθλητές και να συμβάλουν στο σκοπό της διοργάνωσης η οποία όπως κάθε χρόνο ήταν αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το χρώμα, την Εθνικότητα τη Θρησκεία ή τον τόπο κατοικίας τους.

Κατά το εναρκτήριο λάκτισμα η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κα Λουΐζα Πάπαρου, ανέφερε: 

“Σαν ένωση Γονέων έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το Τουρνουά . Ένα Τουρνουά που με τα χρόνια έγινε θεσμός για την πόλη μας και η επιτυχία του βασίζεται στη δική σας συμμετοχή, στην εθελοντική προσφορά γονέων και εκπαιδευτικών, στην αγάπη με την οποία το αγκαλιάζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων μας.

Το βαφτίσαμε εξ αρχής Τουρνουά Αλληλεγγύης και όχι Τουρνουά για καλό ή φιλανθρωπικό σκοπό. Όχι τυχαία.

Πρόθεσή μας δεν ήταν, ούτε είναι να υποκαταστήσουμε τις κρατικές δομές και το κράτος πρόνοιας. Ούτε να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά μας στη λογική του ισχυρού και του αδύναμου.

Θεωρούμε πως έχουμε την ιερή υποχρέωση να δείξουμε σε εσάς τα παιδιά μας ότι ο μόνος δρόμος που αξίζει να περπατήσετε αν θέλετε να ζήσετε σε ένα καλύτερο κόσμο, σε μια κοινωνία πιο δίκαιη από αυτή σας παραδίδουμε , είναι ο δρόμος της Αλληλεγγύης.

Ο δρόμος της προσφοράς που προέρχεται από το δικό μας υστέρημα. Όχι από το δικό μας περίσσευμα.

Ο δρόμος που μας τοποθετεί ίσους απέναντι σε ίσους, που ο καθένας από εμάς, ο καθένας από εσάς είναι μοναδικός αλλά και μέλος της ομάδας. Που ο ένας είναι για όλους και όλοι είναι για έναν!!»

Με αυτό το σύνθημα προέτρεψε αθλητές και θεατές να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο.