Πραγματοποιήθηκε η παράσταση “Επιστρέφοντες πολίτες”

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης η παράσταση “Επιστρέφοντες πολίτες” με διοργανωτές το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και το Ν.Π.Ι.Δ. “ΕΠΑΝΟΔΟΣ”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει ως εξής:

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν την Παρασκευή 10 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, για να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση που διοργάνωσε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης σε συνεργασία με την Επιτροπή Πολιτισμού και το Ν.Π.Ι.Δ. «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» με πρωταγωνιστές ωφελούμενους αποφυλακιζόμενους του οργανισμού.

Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ως επίσημος φορέας μετασωφρονιστικής μέριμνας στοχεύει στην προετοιμασία και την προώθηση της κοινωνικής επανένταξης των κρατουμένων. Ειδικότερα παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη, συμβουλευτική (κοινωνική, ψυχολογική, νομική), συμβουλευτική για ζητήματα απασχόλησης ενώ προσφέρει μετά την αποφυλάκιση ολιγοήμερη φιλοξενία σε ξενοδοχείο, σίτιση και οικονομικό βοήθημα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, ενώ ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δρ. Χρήστος Κουρούτζας, επικ. καθ. Παν/μίου Αιγαίου, η Διευθύντρια της Επανόδου Δρ. Φωτεινή Μηλιώνη, καθώς και ομιλητές από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας Πολίτη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γιάννης Καλαμπαλίκης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Φασουλά .

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από στοιχεία που προάγουν την ισότητα, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την αντιμετώπιση κάθε ανθρώπου από όπου κι αν προέρχεται χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της ΕΠΑΝΟΔΟΥ, αποδεχτήκαμε να συνδιοργανώσουμε αυτή την εκδήλωση, προκειμένου να δώσουμε βήμα σε ανθρώπους που διεκδικούν την κοινωνική τους επανένταξη και μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Είμαστε παρόντες και θα στηρίζουμε κάθε αντίστοιχη προσπάθεια που έχει ανθρώπινο πρόσημο. Ήταν μια εκδήλωση η οποία μας έδωσε πολλές γνώσεις και πληροφορίες. Θερμά συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης και πολλές ευχαριστίες σε όσους εργάστηκαν για αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα».