Πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση της Νέας Αριστεράς Λυκόβρυσης – Πεύκης

Πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση της Νέας Αριστεράς Λυκόβρυσης – Πεύκης. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα “Μανώλης Αναγνωστάκης” με κύριο ομιλητή τον υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Αναλυτικά, το ρεπορτάζ από την συνέλευση της οργάνωσης Λυκόβρυσης – Πεύκης της Νέας Αριστεράς έχει ως εξής:

Την πρώτη Ανοιχτή Συνέλευσή της πραγματοποίησε η Νέα Αριστερά Λυκόβρυσης Πεύκης την περασμένη Κυριακή στην αίθουσα εκδηλώσεων ‘ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ΄ του Δήμου μας. Ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος σ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης παρουσίασε τις βασικές πολιτικές μας θέσεις, τα προτάγματα για τη Νέα Αριστερά, καθώς και την φιλοδοξία της να εκφράσει τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από τις ασκούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας.

Τη γόνιμη και εκτενή συζήτηση που ακολούθησε, απασχόλησαν θέματα όπως: η αποχώρηση όσων συγκροτούν τη Νέα Αριστερά από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. (αίτια και αφορμές), η άποψή μας για τις πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες, η σπουδαιότητα χρήσης των νέων διαδικτυακών μέσων επικοινωνίας, η ανάγκη υπεράσπισης της Ειρήνης και η καταδίκη των πολεμικών κραυγών, οι επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ.α. Εισηγητής και συμμετέχοντες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την επιτυχία του εγχειρήματος της Νέας Αριστεράς να ‘καταλάβει’ το κενό που δημιουργείται στα αριστερά του πολιτικού κέντρου της χὠρας.

Η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με οργανωτικά ζητήματα (συμμετοχή στα μεταβατικά, ως το Συνέδριο, όργανα κλπ.).