Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της “ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας” για τον Θανάση Βέγγο

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η εκδήλωση της Δημοτικής Παράταξης “ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας” για τον Θανάση Βέγγο, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Κώστα Παππά με τίτλο ” 60 χρόνια ιστορίας μέσα από 8 ταινίες του Θανάση Βέγγου”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 11.30′ π.μ. στο Οινοποιείο Πέτρου, στην Παλλήνη.

Αναλυτικά, το ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Μια εξαιρετική εκδήλωση – αφιέρωμα στον αξέχαστο και πολυαγαπημένο ηθοποιό Θανάση Βέγγο πραγματοποίησε ανήμερα της θλιβερής επετείου του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου η δημοτική παράταξη του Δήμου Παλλήνης ” Εμείς, η Πόλη μας”.

Αφορμή το βιβλίο που εξέδωσε ο οικονομολόγος Κώστας Παππάς με τίτλο “60 χρόνια ιστορίας μέσα από 8 ταινίες του Θανάση Βέγγου”.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στα τελευταία δύσκολα χρόνια της σύγχρονης ιστορίας μας , από την εποχή του εμφυλίου πολέμου, και μία …ουσιαστική γνωριμία με το μεγαλείο του αξεπέραστου Θανάση Βέγγου, που λατρεύτηκε όσο λίγοι από τον λαό, γιατί ο Θανάσης Βέγγος αντανακλούσε τον ίδιο τον λαό!!!

Μια …τυχαία συνάντηση με τον Νίκο Κούνδουρο στη Μακρόνησο και το αποτέλεσμα αυτής ο μοναδικός θησαυρός των πολυάριθμων ταινιών του Θανάση Βέγγου.

Πολλές ευχαριστίες στον συγγραφέα Κώστα Παππά, στον δημοσιογράφο Ζαχαρία Σώκο, στον εκπαιδευτικό Γιάννη Πετρόπουλο και όλους όσοι συνέβαλαν με τον τρόπο τους σ’ αυτό το ξεχωριστό ταξίδι στη σύγχρονη ιστορία μας , με οδηγό τον Θανάση Βέγγο.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι κ.κ. Ειρήνη Κουνενάκη, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Εμείς η Πόλη μας, η Φωτεινή Μπαξεβάνη Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Παλλήνης και ο Πέτρος Φιλίππου υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: η εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου Παλληνης σε θέματα πολιτισμού Θεοδώρα Σιάρκου, ο πρ. Δήμαρχος Σαρωνικου, πρ.Αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Πέτρος Φιλίππου, ο πρ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γ. Σταθόπουλος, ο πρ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής Μάκης Βλάχος, η πρ. περιφερειακή Σύμβουλος Καίτη Θεοχάρη, η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «στην Πράξη» του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδας Μυρτώ Τσιγγούλη, σημαντικοί άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού όπως ο Πάνος Κυπαρίσσης, ο Σ. Γκότσης, η Γ. Τάτση, φίλοι και μέλη της παράταξης.