Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των βιβλίων του Μάνου Κοντολέων

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της τριλογίας βιβλίων του Μάνου Κοντολέων «Η Κασσάνδρα στη Μαύρη Άμμο», «Οι σκιές της Κλυταιμνήστρας» και «Σαν Μήδεια» που διοργάνωσε η Δημοτική Παράταξη “Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε, από την Δημοτική Παράταξη «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη», στα πλαίσια των δράσεων της για την προώθηση του πολιτισμού και της φιλαναγνωσίας, εκδήλωση για την παρουσίαση της τριλογίας του διακεκριμένου συγγραφέα και δημότη Κηφισιάς, Μάνου Κοντολέων, «Η Κασσάνδρα στη Μαύρη Άμμο», «Οι σκιές της Κλυταιμνήστρας» και «Σαν Μήδεια», που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Την εκδήλωση προλόγισε η επικεφαλής της παράταξης, Αγγελική Παπάζογλου, ενώ το συντονισμό είχε το μέλος και συντονιστής της, Δομήνικος Κοντολέων.

Στη συνέχεια, ο Μάνος Κοντολέων, ανέπτυξε το ιστορικό της δημιουργίας των τριών βιβλίων, ξεκινώντας από το πρώτο («Η Κασσάνδρα στη Μαύρη Άμμο») και καταλήγοντας στο πιο πρόσφατο («Σαν Μήδεια»).

Ο συγγραφέας, μίλησε για το πως εμπνεύστηκε τις ηρωίδες του, εκκινώντας από τα στοιχεία που γνωρίζουμε γι’ αυτές από τις τραγωδίες και ύστερα αποκαλύπτοντας τη δική του οπτική, που τον οδήγησε στην τελική μορφή των μυθιστορημάτων.

Αποσπάσματα από το «Σαν Μήδεια», διάβασαν τα μέλη της ομάδας Πολιτισμού της παράταξης, Πέτρος Μιχάλας και Ίριδα Τζαχίλη, ενώ από την «Κασσάνδρα στη Μαύρη Άμμο», ο ίδιος ο συγγραφέας.

Προβλήθηκε επίσης ένα μικρό απόσπασμα από την ταινία του Λαρς Φον Τρίερ (σε σενάριο Καρλ Ντράγιερ) «Μήδεια», που αποτέλεσε μια από τις βασικές πηγές έμπνευσης του συγγραφέα, για τη συγγραφή του «Σαν Μήδεια».

Μετά το πέρας της παρουσίασης, ακολούθησε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση του Μάνου Κοντολέων με τους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Δημοτική Σύμβουλος της Παράταξης, Ανατολή Ζαρωτιάδου.

Θερμές ευχαριστίες:

  • Στις Εκδόσεις Πατάκη.
  • Στο Βιβλιοπωλείο «Άρτιον» του κ. Σταύρου Κασιάκου (Ελαιών 41, Ν. Κηφισιά), που είχε διαθέσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης επιλεγμένα βιβλία του Μάνου Κοντολέων (μαζί με τα παρουσιαζόμενα).
  • Στο 24AllDayBar (Ιλισίων 24, Ν.Κηφισιά), για την παραχώρηση του φιλόξενου χώρου του, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.