ΠΟΕΔΗΝ: Ιδιώτες γιατροί θα κάνουν ιατρικές πράξεις στα δημόσια νοσοκομεία

Πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή και το Υπουργείο Υγείας για την απόσυρση της διάταξης που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να κάνουν ιατρικές πράξεις στα δημόσια νοσοκομεία.

Χαλκίδα: 60χρονος πέθανε περιμένοντας ασθενοφόρο

Την απόσυρση της διάταξης που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να εκτελούν ιατρικές πράξεις σε δημόσια νοσοκομεία ζητά η ΠΟΕΔΗΝ καλώντας σε νέες κινητοποιήσεις την Πέμπτη 16 Μαΐου.

Οι κινητοποιήσεις, που στηρίζονται και από την ΑΔΕΔΥ, περιλαμβάνουν 24ωρη απεργία στην περιφέρεια και στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στην Αττική που θα συνοδευθεί με συγκέντρωση στις 8:30 στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή και το υπουργείο Υγείας.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει αναλυτικά:

Έχουμε βαθιά ιδιωτικοποιημένο σύστημα με το 40% ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Αντί λοιπόν να λαμβάνονται μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της υγείας με περισσότερη στελέχωση και καλύτερη χρηματοδότη, κάθε ημέρα λαμβάνονται μέτρα προς την αντίθετη κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης.

Με άρθρο σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να συνεργάζονται με Νοσοκομεία του ΕΣΥ για την πραγματοποίηση ιατρικών πράξεων, συμμετέχοντας στην λειτουργία εξωτερικών Ιατρείων, στη διενέργεια διαγνωστικών θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων πέρα του τακτικού ωραρίου καθώς επίσης χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες επεμβατικές πράξεις που απαιτούν παραμονή στο Νοσοκομείο πέραν της ημερήσιας Νοσηλείας.

Μετά τα απογευματινά ιατρεία επί πληρωμή, τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή με προσωπικό των Νοσοκομείων, μετά την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών δίνεται τώρα η δυνατότητα σε Ιδιώτες γιατρούς να μπαινοβγαίνουν στα Νοσοκομεία, να εκτελούν κάθε είδους ιατρική πράξη με μεταφερόμενους ασθενείς από τα ιατρεία τους. Η απόλυτη ιδιωτικοποίηση.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να αποσύρει τη διάταξη.