ΠΕΝΕΝ: Κανένας Έλληνας στρατιωτικός στην Ερυθρά Θάλασσα!

Τη συμμετοχή της Ελλάδας στη ναυτική δύναμη στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον των Χούθι της Υεμένης καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) ζητώντας «να μην συμμετέχει κανένας Έλληνας στρατιωτικός σε αποστολή για Αμερικανο-Ισραηλινά συμφέροντα και εφοπλιστικά συμφέροντα».

Σημειώνει πως «η απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να στείλει ελληνική πολεμική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα συνιστά μία ακόμη πράξη εντονότερης εμπλοκής της χώρας μας στην έκρυθμη περιοχή της Μέσης Ανατολής».

Τη χαρακτηρίζει ως «ενέργεια απόλυτα ενταγμένη στα τυχοδιωκτικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ισραήλ», η οποία «εγκυμονεί θανάσιμο κίνδυνο για το στρατιωτικό δυναμικό που θα στελεχώσει την ελληνική φρεγάτα».

«Αντίθετα με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, η πολυεθνική Ναυτική δύναμη όχι μόνο δεν αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας αλλά αντίθετα πυροδοτεί ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους για αυτήν», υπογραμμίζει.

Η ΠΕΝΕΝ αναφέρει ακόμα: «Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εκδώσει άμεσα ανακοίνωση για την αναβαθμισμένη επικινδυνότητα της περιοχής και στο εξής κανένα ελληνικό και ελληνόκτητο πλοίο δεν πρέπει να διαπλέει σε αυτήν την περιοχή.

Σε διαφορετική περίπτωση, η ίδια η κυβέρνηση θα έχει εγκληματικές ευθύνες είτε για πολεμική εμπλοκή της φρεγάτας, είτε πλοίων ελληνικών συμφερόντων!

Είναι πρόκληση απέναντι στον λαό μας να επιχειρεί η κυβέρνηση στρατιωτικές αποστολές 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα μας.

Είναι πρόκληση στο όνομα των εφοπλιστικών συντεχνιακών συμφερόντων (που θησαυρίζουν όλη αυτή την περίοδο) η οποιαδήποτε ελληνική ανάμειξη!

Κανένας στρατιώτης, κανένας ναυτεργάτης στο στόμα του λύκου.

Απαιτούμε τώρα την ακύρωση της ελληνικής στρατιωτικής αποστολής και την διαφύλαξη της ζωής των Ναυτεργατών».