Παράταση μέχρι την 1η Μαρτίου για μειωμένο ΕΝΦΙΑ

Έως την 1η Μαρτίου 2024 (αντί της 22/2/2024) θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν, να τροποποιήσουν ή να διορθώσουν αιτήσεις και να επιβεβαιώσουν τα απαραίτητα στοιχεία, ως προϋπόθεση για τη χορήγηση μείωσης του ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένες κατοικίες φυσικών προσώπων για το τρέχον έτος.

Νέα αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

Η νέα προθεσμία μετά από κοινή απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη και του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Ο εν λόγω όρος της ασφάλισης κατοικιών φυσικών προσώπων, σε συνάρτηση με την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ, όπως θεσμοθετήθηκε από την Κυβέρνηση, αφορά ασφαλιστήρια συμβόλαια έναντι φυσικών καταστροφών (σεισμός, πυρκαγιά και πλημμύρα) για το έτος 2024.

Ειδικότερα, με την απόφαση των κ.κ. Θεοχάρη και Πιτσιλή, για το έτος 2024 προβλέπεται ότι:

– Οι αιτήσεις των φορολογούμενων για τη χορήγηση μείωσης του ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένες κατοικίες και οι τροποποιήσεις και διορθώσεις αυτών υποβάλλονται το αργότερο έως 1/3/2024.

– Η επιβεβαίωση των στοιχείων από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις πραγματοποιείται το αργότερο έως 19/3/2024.

Σημειώνεται επίσης ότι οι αιτήσεις και οι διορθώσεις ή τροποποιήσεις κ.λπ. των δηλώσεων ασφάλισης κατοικίας υποβάλλονται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή: Εφαρμογές/ Δημοφιλείς Εφαρμογές/ myPROPERTY/ Μείωση ΕΝΦΙΑ ασφαλισμένων κατοικιών.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.