Παράσταση διαμαρτυρίας της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2024 στις 11.00′ π.μ. στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. με αίτημα να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζει στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, απόφαση να μην ισχύσουν οι αυξήσεις στους μισθούς των συμβασιούχων που εργάζονται με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις ή ασφαλιστικά μέτρα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. έχει ως εξής:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης  που μέσω απαντητικού ερωτήματος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Γ.Λ.Κ.), επιχειρεί να στερήσει ακόμη και τον σημερινό θεσμοθετημένο κατώτερο μισθό στο Δημόσιο, από όσους εργαζόμενους απασχολούνται με προσωρινές  Δικαστικές Αποφάσεις ή Ασφαλιστικά Μέτρα.

Συγκεκριμένα με το υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 2/13620/ΔΕΠ/5-3-2024 πρόσφατο έγγραφο-απάντηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Γ.Λ.Κ.) σε ερώτημα Δήμου αναφέρει μεταξύ άλλων: «.. οι υπάλληλοι των οποίων η σύμβαση εργασίας έληξε και απασχολούνται δυνάμει προσωρινής διαταγής δεν εξελίσσονται μισθολογικά σύμφωνα με τον Ν.4354/2015, ούτε είναι δικαιούχοι των αυξήσεων του Ν.5045/2023,διότι η απασχόλησή τους κατά το χρονικό διάστημα αυτό δεν στηρίζεται στη σύμβαση εργασίας».

Με την συγκεκριμένη απάντηση-«ερμηνεία» του, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όχι μόνο στερεί την πρόσφατη πενιχρή αύξηση του βασικού μισθού (Ν.5045/2023) των σαράντα ευρώ (40,00 €) από τους συγκεκριμένους συναδέλφους, αλλά τους ζητάει να την επιστρέψουν  και μάλιστα αναδρομικά από  1 Ιανουαρίου 2024.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., σε έκτακτη συνεδρίασή της, αποφάσισε να πραγματοποιήσει Παράσταση Διαμαρτυρίας των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών στην Περιφέρεια Αττικής και των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. που εργάζονται με εντολή προσωρινών δικαστικών αποφάσεων και ασφαλιστικών μέτρων, έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37-Αθήνα), την ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 και ώρα 11.00 π.μ., απαιτώντας από την κυβέρνηση, που ήδη έχει ενημερωθεί αλλά κωφεύει, την ανάκληση του απαράδεκτου αυτού εγγράφου.

Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να δώσουν μαζικό παρόν στην Παράσταση Διαμαρτυρίας, απέναντι στην νέα αντεργατική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Αποδεικνύεται καθημερινά πως με κάθε τρόπο στοχοποιείται κάθε εργαζόμενος που απασχολείται έστω και προσωρινά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο γενικότερα, αφού δεν εξυπηρετείται ο κεντρικός πολιτικός στόχος της κυβέρνησης για μηδενικές προσλήψεις προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν εξυπηρετείται η πολιτική της απαξίωσης των υπηρεσιών που θέλει να ξεπουλήσει σε ιδιώτες εργολάβους, φορτώνοντας το κόστος στους πολίτες.