Λογοτεχνική βραδιά στη Μεταμόρφωση

Λογοτεχνική βραδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης. Η εκδήλωση με τον ευρύτερο τίτλο “Η λογοτεχνική μας συντροφιά” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 και ώρα 7.30′ μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Μεταμόρφωσης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας του Δήμου Μεταμόρφωσης έχει ως εξής:

Το Τμήμα Πολιτισμού σας προσκαλεί την Κυριακή 31/03/2024, ώρα 19:30′ στο Συνεδριακό Κέντρο (Κύμης & Λητούς), στην “Λογοτεχνική μας Συντροφιά”, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ποίησης & την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

Στην εκδήλωση αντιπροσωπείες σχολείων της πόλης, δημότες ή/και επισκέπτες θα αναγνώσουν ένα σύντομο ποίημα ή λογοτεχνικό απόσπασμα επιλογής τους (δικό τους ή μη), ενώ επιλεγμένα μουσικά αποσπάσματα και αγαπημένα τραγούδια σχετικής θεματολογίας θα πλαισιώνουν τις αφηγήσεις από τους καθηγητές και σπουδαστές του Αριάδνειου Ωδείου Μεταμόρφωσης.

Για δηλώσεις συμμετοχών επικοινωνήστε στο 2132012997 ή στο politismos@metamorfossi.gov.gr, ώρες 9:00′ – 14:30′ έως και Παρασκευή 29/3. (Θα προηγηθούν στο πρόγραμμα οι αντιπροσωπείες των σχολείων και θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις συμμετοχής με βάση την ημερομηνία κατάθεσης).

Στη χώρα μας, την πατρίδα του Ομήρου, των μεγάλων τραγικών, του Σολωμού, του Καβάφη, του Σικελιανού, του Ελύτη και τόσων άλλων μεγάλων και σπουδαίων λογοτεχνών, εξακολουθούν ακόμα και σήμερα, να εκδίδονται σε υψηλή αναλογία ποιητικές συλλογές ανά κάτοικο κάθε χρονιά. Οι εποχές αλλάζουν, η αδυσώπητη καθημερινότητα, τα ήθη και οι συνήθειες της “σύγχρονης” ζωής έχουν κάνει πια εξαιρετικά δύσκολη τη συντροφιά για λογοτεχνικά θέματα, φέρνοντας αρκετές φορές αντιμέτωπους ακόμα και με “χλεύη” ή αποδοκιμασία όσους σκεπτόμενους ή/και ρομαντικούς εξακολουθούν να έχουν τέτοια ενδιαφέροντα. Όμως η ποίηση εξακολουθεί να αγγίζει με τον ίδιο συγκλονιστικό τρόπο, εκείνες τις πτυχές και τα συναισθήματα του λαού μας σαν να πρόκειται για ένα συστατικό κομμάτι του DNA μας και όχι ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα.

Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.