Παραδόθηκε προς χρήση το Κλειστό Γυμναστήριο των σχολείων της Ανάληψης

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Βύρωνα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Μέσα σε μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, γεμάτη παλμό και νεανικό ενθουσιασμό, έγινε η βράβευση των μαθητών/τριών των γυμνασίων του Βύρωνα, που συμμετείχαν στον αθλητικό θεσμό «Παμβυρώνεια 2023», με την οποία ουσιαστικά εγκαινιάστηκε – παραδόθηκε προς χρήση το πλήρως ανακαινισμένο Κλειστό Γυμναστήριο των Σχολείων της Ανάληψης.

Το νέο κλειστό γήπεδο ήταν κατάμεστο, το κλίμα γιορτινό και χαρούμενο και οι μαθητές -αθλητές που τιμήθηκαν αλλά και οι συμμαθητές τους, που τους επευφημούσαν, έδωσαν τον τόνο σε μια αξέχαστη γιορτή!

Στην εκδήλωση παρέστησαν και έκαναν τις βραβεύσεις ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής με την παράταξη «Δύναμη Ζωής» και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού, Ελένη Βασιλοπούλου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Πλακίδας.

Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καραγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών , Δημήτρης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητος και Περιβάλλοντος, Κώστας Αγγέλης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παιδείας και Νέας Γενιάς, Λεμονιά Κλωνάρη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Χρήστος Σπυρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Αθλητικών – Εκπαιδευτικών Υποδομών, Θέμης Τέγος.

Ακόμα, παραβρέθηκαν η Αντιπρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου, Ιουλία Κιούπη, η Δημοτική σύμβουλος Αικατερίνη Σφακιανάκη και τα μέλη της επιτροπής αθλητισμού, Πάτροκλος Πανώργιας, Νίκος Ραμαντάνης και Γιώργος Γκαρμπουνώφ και οι Διευθυντές των σχολείων, Βασιλική Τζούβελη και Ελένη Δαμαλά. Παρέστησαν τέλος πρόεδροι και εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων του Βύρωνα: Γ.Σ. Νίκη Βύρωνα, Δόξα Βύρωνα, Νέοι Βύρωνα, Α.Σ.Β. Αθηναϊκός.

Η επιτυχημένη εκδήλωση έκλεισε με ένα φιλικό αγώνα μπάσκετ, μεταξύ ομάδων μαθητών που βραβεύτηκαν και με διαιτητές τους αντιδημάρχους Δημήτρη Κόκκαλη και Χρήστο Σπυρόπουλο. 

Νωρίτερα, στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης ανέφερε:

«Αγαπητά μου παιδιά, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, Καλωσορίσατε και επίσημα στο πλήρως ανακαινισμένο Κλειστό Γυμναστήριο των Σχολείων της Ανάληψης!

Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρισκόμαστε εδώ σήμερα, και χαίρομαι για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι διότι η σημερινή μας εκδήλωση ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή διοργάνωση της μεγάλης αθλητικής γιορτής της πόλης μας, τα Παμβυρώνεια 2023.

Το μήνυμα της διοργάνωσής μας αυτή τη χρονιά αφορά στην εξάλειψη της οπαδικής βίας. Όλοι μας, συγκλονισμένοι παρακολουθήσαμε την τραγική δολοφονία του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, ένα γεγονός που μας σόκαρε και που δεν θα πρέπει να επαναληφθεί ποτέ. Η βία δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό, του οποίου στόχος ήταν και παραμένει πάντα η σωματική και πνευματική ανύψωση και όχι ο οπαδισμός.

Παρακολουθούμε γύρω μας ανθρώπους, που με πρόσχημα τον αθλητισμό εκτονώνουν την οργή και το θυμό που κρατάνε μέσα τους, είτε βανδαλίζοντας δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, είτε φτάνοντας στο σημείο να τραυματίζουν και να σκοτώνουν άλλους συνανθρώπους μας. Σε τέτοιες συμπεριφορές, ο αθλητισμός είναι πρόσχημα. Η αιτία, είναι η εσωτερικευμένη οργή. Ζούμε σε μια εποχή που ενώ έχουμε στη διάθεσή μας κάθε τρόπο επικοινωνίας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν επικοινωνούμε. Δεν μοιραζόμαστε όσα νιώθουμε, δεν εκτονώνουμε όσα μας πιέζουν. Μοναχά καταστρέφουμε. Καταστρέφουμε περιουσίες, καταστρέφουμε ζωές, καταστρέφουμε τους εαυτούς μας.

Εμείς όμως σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα: όχι στη βία, όχι στην καταστροφή! Ναι στη ζωή, ναι στον αθλητισμό, ναι στην ελπίδα!

Φέτος όμως, τα Παμβυρώνεια λειτούργησαν και με έναν ακόμη άκρως συμβολικό τρόπο. Σηματοδότησαν την επιστροφή όλων μας στην κανονικότητα, έπειτα από την τραυματική για όλους μας εμπειρία της πανδημίας και τον χρόνο που χάσαμε όλοι, ενήλικες και παιδιά. Αυτή την τραυματική εμπειρία καλό είναι να μην την ξεχνάμε, ακόμα καλύτερο είναι όμως να επιχειρήσουμε να επουλώσουμε τις πληγές μας και να επαναφέρουμε τη ζωή στις καρδιές μας!

Γι’αυτό και φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε την βράβευση των μικρών μας αθλητών εδώ, και αυτός είναι ο δεύτερος λόγος που μου δίνει ιδιαίτερη χαρά σήμερα. Ετούτη εδώ η εκδήλωση, είναι η συμβολική επίσημη πρώτη του πλήρως ανακαινισμένου Κλειστού Γυμναστηρίου της Ανάληψης, ή αλλιώς Μυρακτής. Όπως βλέπετε, το Κλειστό μας Γυμναστήριο είναι έτοιμο, έπειτα από μια εκτεταμένη ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση συνολικού ύψους 600.000 ευρώ, με νέα στέγη, νέο παρκέ, νέες κερκίδες και μπασκέτες, νέα κουφώματα, νέο φωτισμό LED, νέο σύστημα κλιματισμού και αερισμού. Και βέβαια με το υπέροχο έργο street art που φιλοτέχνησαν δύο νέοι καλλιτέχνες, η Νικ και ο Μπίλι, και κοσμεί την πρόσοψη του γυμναστηρίου.

Για εμάς, το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα χωρίς να κόβουμε κορδέλα, αλλά γεμίζοντάς το από νέα παιδιά, είναι απόλυτα συμβολικό της προσήλωσής μας στα παιδιά και στη νέα γενιά, είναι όμως και μία απόδειξη της συνεχιζόμενης προσπάθειάς μας να αναβαθμίσουμε τις υποδομές της πόλης μας, η οποία κλείνει αισίως έναν αιώνα ζωής.

Το όραμά μας για το αύριο της πόλης έγινε σχέδιο, και το σχέδιο γίνεται πλέον πράξη. Με όλες τις καθυστερήσεις που δυστυχώς πάντοτε υπάρχουν στο δημόσιο, το σχέδιό μας για το αύριο του Βύρωνα είναι η πόλη μας να γυρίσει σελίδα. Να γίνει μία πόλη προσβάσιμη, μία πόλη φιλική και ασφαλής για όλους, μια πόλη που να εξυπηρετεί παιδιά και ενήλικες. Τα προβλήματα είναι πολλά, εμείς ωστόσο με σταθερά βήματα προχωράμε στην επίλυσή τους. Με τεράστιες αλλαγές στην καθαριότητα, με μεγάλα έργα που σταδιακά υλοποιούνται, με διάλογο και σχέδιο βασισμένο στην εμπειρία μας, βελτιώνουμε την καθημερινότητα όλων μας.

Σήμερα λοιπόν, ας χαρούμε το νέο κλειστό στολίδι της πόλης μας και ας γιορτάσουμε σε αυτό τις επιτυχίες των παιδιών μας, που αξίζουν το θερμό μας χειροκρότημα!

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους, μπράβο σας παιδιά!»