Άγγ. Μακρυγιάννης: Χάνουμε και την Ελαιουργική κ. Δήμαρχε;

Ανακοίνωση – καταγγελία του επικεφαλής της παράταξης “Όμορφες Πόλεις Μεγάρων – Ν.Περάμου” και υποψήφιου Δήμαρχου Μεγαρέων

Από το γραφείο τύπου της παράταξης “Όμορφες Πόλεις Μεγάρων – Ν.Περάμου” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

κ. Δήμαρχε, τα βυτιοφόρα LNG είναι έτοιμα να περάσουν μέσα από το δήμο, τώρα χάσαμε και την Ελαιουργική;

Ο καιρός περνά και η σημερινή διοίκηση κάθεται και απολαμβάνει την εξουσία που της παρέχει η πολιτεία. Κοινωνικές εκδηλώσεις, δημόσιες σχέσεις, social media… και η Βασίλω πρώτη, όπως λέει και ο λαός μας. Αλλά από έργα, περιμένουμε όλοι οι πολίτες να δούμε το μεγάλο εργοτάξιο που προαναγγείλατε, όπου θα αλλάξει την εικόνα των πόλεων μας. Μόνο που όλοι οι υπόλοιποι δήμοι σχεδόν έχουν ολοκληρώσει ότι εσείς δεν έχετε ακόμη ξεκινήσει. Βέβαια να σας πούμε και την αλήθεια δεν πιστεύουμε και πολύ πλέον στην αποτελεσματικότητά σας και στην ταχύτητα που μπορείτε να αναπτύξετε με τα μέσα και το έμψυχο δυναμικό που διαθέτετε. Έχετε απομείνει μια πολύ μικρή ομάδα που δεν προλαβαίνει ούτε τα τρέχοντα καθημερινά προβλήματα να διαχειριστεί έχοντας δώσει και την συντήρηση όλου του ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτη.

Μέγαρα, Κινέτα, Νέα Πέραμος καταντήσαμε ένα πέρασμα καλωδίων, πέρασμα εύφλεκτων βαρέων οχημάτων από πολύ στενούς και κακής ποιότητας επαρχιακές οδούς, πέρασμα αγωγών πάσης φύσεως ενεργούς και ξεχασμένους στον υδροφόρο ορίζοντα και την θάλασσα, εγκαταλελειμμένο δίκτυο τρένου που αρνείστε να αξιοποιηθεί, ανεξέλεγκτη διάσπαρτη μία απέραντη χωματερή σκουπιδο-μπαζών και αχώνευτων κοπριών σε ολόκληρο το δήμο, ένα τελείως αποκομμένο για χρόνια οδικό δίκτυο που συνδέει τις πόλεις του δήμου μας, με επέκταση ιχθυοκαλλιεργειών που ζυγώνουν στο Βαρδάρη και τέλος μια τριτοκοσμική εικόνα που διατηρούμε για δέκα και πλέον χρόνια στην βιτρίνα της πόλης μας την παραλία της Βαρέας αποτρέποντας και τον τελευταίο να έρθει στην πόλη μας. Και όλες οι προαναφερόμενες υποδομές που περνούν κάτω από τα πόδια μας, οι πολίτες μας δεν απολαμβάνουν το παραμικρό γιατί μάλλον κάποιοι με την ανοχή σας, μας έχουν κατατάξει σε πολίτες β’ κατηγορίας. Νερό, αποχετευτικό, φυσικό αέριο, ασφαλείς οδοποιία, φωτισμός παρέχονται μόνο στους «τυχερούς» συμπολίτες μας που έτυχε να τα έχουν και όχι γιατί κάποιος προγραμμάτισε να έχουν. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ενημερωθήκαμε πρόσφατα, ότι ο μεγάλος Κινέζικος κολοσσός της COSCO εξαγόρασε από το ελληνικό δημόσιο την έκταση και τις εγκαταστάσεις της ελαιουργικής στην περιοχή της Λάκκας Καλογήρου. Μια μονάδα που εδώ και είκοσι χρόνια είχε έρθει στα χέρια του δήμου μας. Ενός δήμου που ποτέ δε μπόρεσε να αξιοποιήσει προ όφελος των πολιτών και των επαγγελματιών. Μια μονάδα που την αφήσατε να ρημάξει κάνοντας την για μεγάλο χρονικό διάστημα χωματερή. Βλέπετε αξιότιμοι κύριοι της απελθούσας διοίκησης ότι χάνετε τις μάχες σας την μία πίσω από την άλλη. Δεν θα μας αφήσετε τίποτα μα τίποτα για να σας θυμόμαστε και ούτε κανείς θα σας θυμάται μετά από λίγο χρόνο. Και είμαστε απόλυτα βέβαιοι, ότι ούτε και τα επαναστατικά σας δεκανίκια θα μπορέσουν να κάνουν κάτι εκτός από το να σας ξανά στηρίξουν για να πάρουν τις θέσεις που τους αναλογούν.

Χάσατε λοιπόν άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο για το δήμο μας γιατί εμείς που ερχόμαστε είχαμε προγραμματίσει να το αξιοποιήσουμε κάνοντας έναν χώρο διακίνησης όλων των Μεγαρικών και Νεοπεραμιώτικων προϊόντων γης και θάλασσα. Ένα χώρο χονδρεμπορίου όπου όλη η Πελοπόννησος και Δυτική Ελλάδα θα προμηθεύονταν τα προϊόντα μας προς όφελος των παραγωγών μας. Μίας αγοράς εύκολα προσβάσιμης μιας και απέχει λιγότερο από χίλια μέτρα από τον κόμβο της νέας εθνικής οδού και χωρίς να επιβαρύνει την κίνηση των πόλεων μας. Μία πρόταση που είχαμε καταθέσει ως δημοτική παράταξη τον Μάρτιο του 2022 προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Ανάπτυξης και όλους τους Βουλευτές και Υπουργούς της Δυτικής Αττικής.

Τελικά με τι διακύβευμα θα ξαναζητήσετε την εμπιστοσύνη και την ψήφο των συμπολιτών μας από την στιγμή που στους κύριους άξονες σας έχετε αποτύχει ολοκληρωτικά αφήνοντας τις πόλεις μας κυριολεκτικά στάσιμες;