Π. Κουτσός σε Α. Χατζησαββίδη: Σταματήστε την πολιτική κλάψα

Ξύστηκε στη γκλίτσα της αντιπολίτευσης ο Α. Χατζησαββίδης και το πολιτικό “ξύλο” που εισπράττει δεν έχει τελειωμό!

Οι ανακρίβειες που αναφέρει στα “πονήματά” του, οι κλάψες του τύπου “δεν μας αφήνουν να διοικήσουμε” οι οποίες είναι το απόλυτο ψεύδος, η ελάχιστη σχέση που έχουν με την αλήθεια αυτά που γράφει τον έχουν καταστήσει σάκο του μποξ για όλη την αντιπολίτευση.

Ενδεικτικά:

Ενότητα: Θα έπρεπε να σιωπά ο κ. Χατζησαββίδης

Λαζαρίδης σε Χατζησαββίδη: Τσίπα δεν έχετε;

Αυτή τη φορά του απαντά ο Παναγιώτης Κουτσός, εκπρόσωπος της Εκτός Σχεδίου στο δημοτικό συμβούλιο

Κύριε άμισθε – έμμισθε Αντιδήμαρχε,

Γενικά δεν απαντάω προσωπικά, υπηρετώντας με την πολιτική μου δράση την συλλογικότητα στην οποία συμμετέχω. Επειδή όμως με αναφέρετε στην τελευταία σας «ενημέρωση», θα κάνω μία εξαίρεση και θα πω τα εξής:

1.    Από την εμπειρία μου επίδειξη δύναμης μπορεί να κάνει αυτός που έχει την εξουσία και στην συγκεκριμένη περίπτωση την έχετε εσείς και το σύνολο της δημοτικής παράταξης της Δύναμης Προοπτικής. Τον Δήμο τον διοικείτε μέσα από τις επιτροπές που έχετε την απόλυτη πλειοψηφία και στις οποίες έχουν μεταφερθεί μια σειρά από κρίσιμες εξουσίες και αρμοδιότητες.

Στην πράξη δηλαδή σχεδόν όλα τα θέματα σε έναν δήμο αποφασίζονται σε ολιγομελείς επιτροπές όπου η πρώτη παράταξη στο δήμο, οι 8 στους 41 στην δικιά μας περίπτωση, έχουν απόλυτη πλειοψηφία και αποφασίζουν ότι θέλουν.

Και δεν είναι μόνο το θέμα της πλειοψηφίας στις Επιτροπές. Οι επιτροπές ουσιαστικά συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών. Μπορεί θεωρητικά να δημοσιοποιούνται οι συνεδριάσεις και η θεματολογία, αλλά στην πράξη ο χρόνος της συνεδρίασης (νωρίς το μεσημέρι κάποιας καθημερινής) είναι αποτρεπτικός παράγοντας για την παρουσία και παρέμβαση κόσμου σε αυτές, καθιστώντας τις συνεδριάσεις ουσιαστικά, συνεδριάσεις για λίγους, για αυτούς που έχουν σαν επαγγελματική ενασχόληση τα κοινά. Σαν και εσάς δηλαδή. Ο κόσμος της εργασίας, άνθρωποι και κινήματα που θα ήθελαν να παρέμβουν, στην πράξη και στην ουσία αποκλείονται.

Ακόμα όμως και σε εξαιρετικά σοβαρά θέματα, όπως η ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου, ο νομοθέτης σας έχει λύσει τα χέρια με ένα νέο ευφάνταστο τρόπο «δημοκρατικής λειτουργίας». Τα θέματα αυτά αποφασίζονται μόνο σε επίπεδο ΔΣ αλλά μπορούν να υπερψηφιστούν ακόμα και με μόνο μία θετική ψήφο.

Ας σταματήσετε λοιπόν την πολιτική «κλάψα» ότι σας σαμποτάρουμε και δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε το «έργο» σας και πείτε μας:

                      i.        Πόσες συνεδριάσεις της Επιτροπής Οικονομικών έγιναν το 2022 και πόσες του Δημοτικού Συμβουλίου;

                     ii.        Πόσα θέματα που πέρασαν από την επιτροπή οικονομικών ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και από αυτά πόσα ήταν αυτά που μπορούσαν να περάσουν και με μία θετική ψήφο;

2.    Για την παρουσία μας ή όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο θα σας υπενθυμίσω (γιατί μάλλον δυσκολεύεστε) ότι είμαι ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος που ούτε μία φορά δεν έχω χρησιμοποιήσει την «δυνατότητα» της τηλεδιάσκεψης από τότε που λειτούργησε ξανά δια ζώσης το δημοτικό συμβούλιο, υπερασπιζόμενος στην πράξη με αυτόν τον τρόπο την θέση της Εκτός Σχεδίου ότι οποιαδήποτε άλλη διαδικασία είναι υποβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας (ακόμα και στις περιπτώσεις που για επαγγελματικούς λόγους ή λόγους υγείας δεν μπορέσαμε να έρθουμε στις συνεδριάσεις).

3.    Στο αν ήρθα ή όχι να υπερασπιστώ το ψήφισμα το οποίο καταθέσαμε καλά θα είχατε κάνει να είχατε μιλήσει και με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, με τον οποίο είστε στην ίδια παράταξη, πριν γράψετε το οτιδήποτε. Το Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο θα συζητιόταν το θέμα είχε ώρα έναρξης 8μμ και όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω εικόνα από το κινητό μου, κάλεσα τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου στις 8:06μμ για να τον ενημερώσω ότι ερχόμουνα στο δημαρχείο. Αυτός με την σειρά του με ενημέρωσε να μην έρθω γιατί η συνεδρίαση αναβλήθηκε εξαιτίας έλλειψης απαρτίας.

Να σας θυμίσω (γιατί μάλλον και σε αυτό δυσκολεύεστε) ότι σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έχω έρθει ακόμα και μετά από χειρουργείο για θέματα τόσο σοβαρά που θεωρούσαμε ως παράταξη επιβεβλημένη την παρουσία μας.

1678394396828.jpg

Ας βγάλει λοιπόν καθένας και καθεμία τα συμπεράσματά του για την «διοίκηση» του δήμου μας και για εσάς προσωπικά.

Χωρίς καμία απολύτως πολιτική εκτίμηση,

Παναγιώτης Κουτσός