Π. Αλέπης: Δεν είναι οι ασθενείς κόστος και πελατεία

Πέτρος Αλέπης

Με δήλωσή του ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ Νέας Ιωνίας Π. Αλέπης ζητά την τη συνέχιση της λειτουργίας του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία

..

Με απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας καταργείται η δομή εξυπηρέτησης του Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία, καθώς τελεί υπό έξωση από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου και ήδη λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις, παρά την αυτοθυσία των εργαζομένων του.

..

Είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη, καθώς το συγκεκριμένο φαρμακείο εξυπηρετεί εκατοντάδες ασθενείς με καρκίνο ή ειδικές παθήσεις καθημερινά, ενώ καλύπτει πολλούς Δήμους των Βορείων Προαστίων με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους.

Αποτελεί ένα νέο επεισόδιο στο έργο της υποβάθμισης της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας της Ν. Ιωνίας και συνολικά της διάλυσης, της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης της δημόσιας υγείας, που έχει την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων.

..

Εδώ και τώρα να συνεχίσει το φαρμακείο του Κέντρου Υγείας Ν. Ιωνίας τη λειτουργία του. Να εξασφαλιστεί η στέγαση του Κέντρου Υγείας σε κατάλληλο κτήριο και να ενισχυθεί με το απαραίτητο, μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, αλλά και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.

Ανάγκη του λαού η δωρεάν υγεία, δεν είναι οι ασθενείς κόστος και πελατεία!

10/1/2024