Οι πολλοί ρόλοι του Δημάρχου κ. Γιάννη Μυλωνάκη

Ανακοίνωση Σάρκουλα κατά Μυλωνάκη για την υπόθεση των τραπεζοκαθισμάτων στην Αγίας Τριάδος

..

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μυλωνάκης, έδειξε από την αρχή της θητείας του ότι θα παίζει πολλούς ρόλους: Του Βασιλάκη Καΐλα (λυπηθείτε με, δεν έχω λεφτά), του Λουδοβίκου 14ου (ο Δήμος είμαι εγώ) και σε αρκετές περιπτώσεις του Πόντιου Πιλάτου (εγώ δεν φταίω).

..

Παρότι στην μέχρι σήμερα απραξία του, σε πολύ σοβαρά και σε λιγότερο σοβαρά θέματα, η αντιπολίτευση δείχνει μια ανοχή, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο σε πράξεις του που δεν έχουν καμιά λογική, αντιστρατεύονται το συμφέρον του Δήμου και είναι αντίθετες με το δημόσιο κοινό αίσθημα.

..

Μετά την ακατανόητη απόφασή του να παραχωρήσει πολύ μεγάλο χώρο πρασίνου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, στην πλατεία της διασταύρωσης των οδών Ψαρών και Αγίας Τριάδος, χωρίς καμιά διαβούλευση, προσπάθησε να απαγορέψει –και μάλιστα με απειλές- σε κατοίκους της περιοχής να εκφράσουν την άποψή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ολόκληρη η αντιπολίτευση (που είχε μάλιστα από την αρχή εκφράσει τις αντιρρήσεις της) ζήτησε επισήμως να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η ακύρωση της απόφασής του αυτής.

..

Πριν όμως συζητηθεί η πρόταση της αντιπολίτευσης, την επομένη των Ευρωεκλογών πολύ πρωϊνή ώρα, για να μην γίνουν αντιληπτές αλλά και για να δημιουργηθούν τετελεσμένα, ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές στο πράσινο, οι οποίες σταμάτησαν με παρέμβαση των κατοίκων. Ο Δήμαρχος δε τόλμησε να εμφανιστεί αλλά έβγαλε ανακοίνωσή του που δηλώνει δήθεν «άγνοια». Από ποιόν όμως είχαν πάρει εντολή να παρευρίσκονται υπάλληλοι διαφόρων Υπηρεσιών από τον Δήμο; Άφαντοι κι οι Αντιδήμαρχοι, Πρασίνου κ. Γιάννης Λογοθέτης και Τεχνικών Έργων κ. Λαμπρινή Σιούλα, ούτε αυτοί «ήξεραν τίποτε».

..

Αυτό εννοούσαν όταν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα δεσμευόντουσαν για «ενίσχυση του πρασίνου και φροντίδα υφιστάμενων χώρων πρασίνου» (σελ. 5) και «διαβούλευση για κάθε σοβαρό θέμα» (σελ. 10);

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας