Η θέση της ιδιοκτησίας για την παραχώρηση στην πλ. Αγίας Τριάδος

Από την ιδιοκτησία της επιχείρησης εστίασης που ζήτησε και πήρε το χώρο για τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Αγίας Τριάδος στην Αγία Παρασκευή λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια:

..

Θέμης Πολλάλης: Όλα είναι νόμιμα στην Αγία Τριάδος.

Σε ένα σίριαλ δίχως προηγούμενο έχει καταστεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αγίας Παρασκευής να δώσει το πράσινο φως στην επιχείρηση ΣΠΙΤΙΚΟ ΕΔΕΣΜΑ, ώστε να τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Αγίας Τριάδος. Η αντιπολίτευση με πρόφαση την καταπάτηση πράσινου χώρου διαδηλώνει καθημερινά στο σημείο, στοχοποιόντας την επιχείρηση η οποία και όπως θα διαβάσετε παρακάτω υποστηρίζει πως τηρεί όλα τα νόμιμα μέσα.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης σπάει τη σιωπή του και απαντά αποκλειστικά για όλους και για όλα.

Θέμης Πολλάλης: Όλο αυτό που συμβαίνει με την αντιπολίτευση στο δήμο μας πραγματικά δεν το έχω συναντήσει πουθενά. Είμαι ένας νέος επιχειρηματίας με όραμα και φιλοδοξίες τόσο για την επιχείρηση μου, όσο και για το δήμο της Αγίας Παρασκευής. Τηρώντας όλα τα νόμιμα μέσα και τις διαδικασίες, έχοντας προπληρώσει τα δημοτικά τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα και καταβάλλοντας την εγγυητική επιστολή, βρίσκομαι ξαφνικά απέναντι από μια μερίδα ατόμων με πολιτικές σκοπιμότητες οι οποίοι και πολεμούν την επιχειρηματικότητα. Τα αιτήματα τους είναι άστοχα και μόνο τοξικότητα προκαλούν.

Ο δήμαρχος κ. Μυλωνάκης από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του δήμου, έχει δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, στηρίζοντας ανοιχτά την επιχειρηματικότητα στην πόλη μας. Έναν αγώνα που μερικοί προσπαθούν να τον ανακόψουν, γυρίζοντας την Αγιά Παρασκευή στις σκοτεινές εποχές της εσωστρέφειας του παρελθόντος. Γιατί όμοροι δήμοι όπως το Χαλάνδρι, ο Γέρακας και τα Βριλήσσια αναπτύσσονται καθημερινά, ενώ στο δήμο μας καταστρέφουμε την επιχειρηματικότητα;

Το πράσινο!

Σας παραθέτω σε φωτογραφία το χώρο για τον οποίο αυτή η μερίδα ανθρώπων φωνάζει και διαδηλώνει. Ένας χώρος ο οποίος δεν είναι πράσινος, δεν έχει επισκεψιμότητα, παρά μόνο κατοικίδια τα οποία κάνουν την ανάγκη τους και φυσικά πολλοί δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες. Αυτοί λοιπόν που διαδηλώνουν χωρίς να ξέρουν το λόγο, υβρίζοντας εμένα και τους εργαζόμενους της επιχείρησης, οφείλουν να γνωρίζουν πως εγώ πρώτος προθυμοποιήθηκα να αναβαθμίσω με δικά μου έξοδα, όλη την πλατεία, χτίζοντας συντριβάνι και ανακαινίζοντας την παιδική χαρά. Οφείλουν να γνωρίζουν επίσης, πως ο χώρος που έχει παραχωρηθεί με όλες τις νόμιμες άδειες, με δικά μου έξοδα θα γίνει καταπράσινος. Η εστίαση τα τελευταία χρόνια δέχεται από παντού χτυπήματα και ποτέ κανένας μας δεν έσκυψε το κεφάλι. Πάντα με μεράκι, σιωπηλοί κάνουμε το καθήκον μας, προσφέροντας χαρά στον κόσμο. Όμως υπάρχουν και κάποια όρια και κόκκινες γραμμές απέναντι στον παραλογισμό.

Ζητώ από τους πολίτες και τους  επιχειρηματίες του δήμου μας, να στηρίξουν ανοιχτά την επιχειρηματικότητα η οποία και δέχεται έναν ανηλεή καθημερινό πόλεμο. 

Να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα έπειτα από όλα αυτά που έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια και ακόμα στεκόμαστε όρθιοι.

Την περσινή χρονιά πλήρωσα όλα τα δημοτικά τέλη για άδεια 6 τραπεζοκαθισμάτων στον κ. Ζορμπά, τα οποία εν τέλει δεν τα έβγαλα ποτέ, καθώς η άδεια ήταν για να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα σε διαδρόμους και προτίμησα να μην προχωρήσω, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα με τους πεζούς. Σας δηλώνω λοιπόν πως δεν έχω σκοπό και φέτος να πληρώσω από την τσέπη μου χωρίς να δουλέψω.

Αν μερικοί έχουν πρόβλημα με τον κ. Μυλωνάκη να πάνε για ένα καφέ και να το λύσουν. Εμείς εδώ δουλεύουμε μέρα – νύχτα συντηρώντας τις οικογένειες μας.

Ζητώ ενότητα και όχι διχασμό!

Θέμης Πολλάλης

Ιδιοκτήτης καταστήματος ΣΠΙΤΙΚΟ ΕΔΕΣΜΑ