Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Ν. Φιλαδέλφειας για την παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιδήμαρχο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Ν. Φιλαδέλφειας συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 9 Μαΐου οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου, του 1ου Λυκείου και της Ένωσης Γονέων στην Αντιδήμαρχο Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Υπηρεσίας Δόμησης, Φιλοζωίας και Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Αναπληρώτρια Δήμαρχο, Ευτυχία Παπαλουκά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να εκφραστεί η αντίθεση των φορέων στην απόφαση να μετατραπούν τα προαύλια των σχολείων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας σε πάρκινγκ την ημέρα του τελικού του Conference League.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Ν. Φιλαδέλφειας έχει ως εξής:

Συνάντηση με την Αναπληρώτρια Δημάρχου – Αντιδήμαρχο Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Υπηρεσίας Δόμησης, Φιλοζωίας και Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Ευτυχία Παπαλουκά, πραγματοποίησε την Πέμπτη 9 Μαΐου, αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας, μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου, του 1ου Λυκείου και της Ένωσης Γονέων. Η συνάντηση
πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας που
πραγματοποιήσαμε, για να μην γίνουν τα σχολεία μας πάρκινγκ για τις «ανάγκες» του Conference League.


Μεταφέραμε στην κυρία Παπαλουκά, τις αντιρρήσεις μας για την μετατροπή του σχολείου μας σε πάρκινγκ, αλλά και την αγανάκτηση για το γεγονός ότι η τρύπα στο προαύλιο, όχι μόνο δεν έχει επιδιορθωθεί, αλλά έγινε και νέο μπάλωμα, κάτι που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για την ασφάλεια των παιδιών μας, και ζητήσαμε να λάβουμε γνώση των κινήσεων της Δημοτικής Αρχής προκειμένου την επόμενη της διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα, να είναι δυνατή η λειτουργία του σχολείου, όπως ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή.

Τέθηκε το σύνολο των ζητημάτων που απορρέουν από την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να μετατρέψει το σχολείο σε πάρκινγκ, όπως το ζήτημα της επιβολής σχολικής αργίας. Η κυρία Παπαλουκά ρωτήθηκε ευθέως, εάν η Δημοτική Αρχή θα λάβει μέτρα προκειμένου να διευκολυνθούν οι γονείς που θα αναγκαστούν να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι (όπως π.χ. Θέσπιση άδειας ειδικού σκοπού σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές).

Θέσαμε στην κυρία Παπαλουκά, το ζήτημα, ότι δεν έχει δοθεί καμία ουσιαστική και πραγματική εγγύηση για το ότι δεν θα ξαναχρησιμοποιηθεί το σχολείο για πάρκινγκ για τις «ανάγκες» οποιουδήποτε άλλου, ενώ ξεκαθαρίσαμε ότι θέλουμε σχολεία ανοικτά μόνο για τους μαθητές τους και την σχολική κοινότητα.

Όπως ήταν αναμενόμενο στα ερωτήματα μας δεν πήραμε καμία απάντηση, κάτι που ενέτεινε την αγωνία μας για το μέλλον του σχολείου μας και την μετατροπή του σε έρμαιο των ορέξεων κάθε είδους επιχειρηματικών συμφερόντων.

Στην μόνιμη επωδό της Αναπληρώτριας Δημάρχου ότι «είμαστε δεσμευμένοι από το μνημόνιο που υπέγραψε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή», τονίσαμε ότι στα έγγραφα που έχουν υπογραφεί δεν αναφέρονται πουθενά τα σχολεία μας, αλλά η μόνη αναφορά στα σχολεία και την μετατροπή τους σε πάρκινγκ, γίνεται μόνο στην
απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που υπερψήφισαν οι 18 Δημοτικοί Σύμβουλοι (όλοι της παράταξης του Δημάρχου Γιάννη Τομπούλογλου και ο κύριος Κουτσάκης από την παράταξη Βούρου), οι οποίοι, θα περάσουν στην ιστορία της πόλης ως αυτοί που παρέδωσαν τα σχολεία στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η παράσταση διαμαρτυρίας και η συνάντηση με την δημοτική Αρχή, έρχεται σε συνέχεια σειράς παρεμβάσεων και συναντήσεων (ανάρτηση πανό, παρέμβαση στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συνάντηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Αθήνας, συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Αττικής Έρρικα Πρεζεράκου στο κοντέινερ του 1ου Λυκείου) και αποτελεί ένα ακόμη βήμα στον αγώνα μας που συνεχίζεται.