Ο Πλεύρης κατηγορεί τους γονείς ότι «στοκάρουν» φάρμακα

Ο Πλεύρης κατηγορεί τους γονείς ότι «στοκάρουν» φάρμακα

Μερίδιο ευθύνης στους γονείς ρίχνει ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατηγορώντας τους ότι «στοκάρουν» φάρμακα. Όπως υποστήριξε μιλώντας στον Ant1, οι γονείς λόγω ανησυχίας «αγοράζουν σωρηδόν μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (π.χ. αντιπυρετικά, σιρόπια για το βήχα κλπ) ενώ κρατάνε αντιβιώσης στο σπίτι».

«Δεν μπορούσαμε να δώσουμε στους γονείς ούτε ένα απλό αντιπυρετικό»

Ο Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος Φαρμακευτικού Συλλόγου, μίλησε στο OPEN για την έλλειψη φαρμάκων στην αγορά τονίζοντας υπήρχαν τεράστιες ελλείψεις ακόμα και σε απλά αντιπυρετικά. «Οι γονείς βρίσκονταν σε αδιέξοδο» προσθέτοντας πως δεν μπορούσαν να τους δώσουν ούτε ένα σιρόπι πολλές φορές. «Υπήρξαν προβλήματα με τα αντισταμινικά, στις αναπνευστικές συσκευές και σε κάποιες κορτιζόνες« σημείωσε.

Ο κ. Παπαθάνασης υποστήριξε πως το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και κάλεσε το Υπουργείο να προβεί σε αυστηρούς και σοβαρούς ελέγχους υπενθυμίζοντας ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να έχουν απόθεμα τρίων μηνών στις αποθήκες τους. Κάλεσε τέλος τους πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν το εμβολίο για τη γρίπη, η οποία βρίσκεται σε έξαρση.