Ο “φθηνότερος” και ο Μέγας Σταφυλοπάτης!

Τα παρασκήνια της Έκφρασης που κυκλοφορεί

Η μεγάλη φτώχεια που επικρατεί στην κοινωνία, σε συνδυασμό με την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για την καλοκαιρινή οπασχόληση των παιδιών, έφεραν στο προσκήνιο την οικονομική παράμετρο των καλοκαιρινών camp των δήμων.

“Ταβάνι” χτύπησε η Μεταμόρφωση με το ποσό των 150€. Για όλη την περίοδο, τις 5 εβδομάδες δηλαδή.

– Είτε πάει δύο εβδομάδες ένα παιδί είτε πέντε 150 θα πληρώσει!

  • Από κοντά και το Ηράκλειο με δύο κατηγορίες: Τα παιδιά από τις οικογένειες που έχουν να δώσουν 110 για δύο εβδομάδες κολυμπάνε
  • Οιοικογένειες που δεν έχουν να δώσουν 110 και δίνουν 80, απλά τα παιδιά τους παίζουν.

– Στον αντίποδα ο Δήμος Χαλανδρίου. 1600 παιδιά είχε πέρυσι δωρεάν για όλους φέτος! 

–  κατέρριψε και τα παραμύθια που έλεγε στο δημοτικό συμβούλιο ο Στράτος Σαραούδας ότι “είμαστε φθηνότεροι σε όλη την Αττική”!

– Πολύ χαμηλές οι τιμές και στην Πεύκη. Παρά την άσχημη οικονομική κατάσταση του Δήμου, ένα γεγονός διαπιστωμένο σχεδόν από όλους. Ως 15.000€ εισόδημα, οι τρίτεκνες οικογένειες και οικογένειες με ΑμΕΑ είναι δωρεάν. Οικογένειες με εισόδημα ως  25.000 πληρώνουν 22,5 ευρώ, ενώ μέχρι 36.000 ευρώ 37,5.

–  οι τιμές είναι για περίοδο 2 εβδομάδων.

–  30€ την περίοδο δίνουν και τα παιδιά στη Νέα Ιωνία δηλαδή για δύο εβδομάδες.

–  Όπως δηλαδή και να τα μετρήσεις Μεταμόρφωση και Ηράκλειο είναι οι πιο ακριβοί, με τη Μεταμόρφωση να έχει επιβάλλει αύξηση 50%!

– Βγάζουν καλά λεφτά εδώ χρησιμοποιώντας το Δήμο.

– Έχει απογίνει το πράγμα σε κάποια Δημαρχεία.

– Τι κι αν υπάρχει απαγόρευση καπνίσματος, τι κι αν η απλή λογική λέει ότι εντός κλειστών χωρών καπνίζουν μόνο στην ανατολική Τουρκία, εκεί προς τα σύνορα με το Ιράν... Οι θεριακλήδες δημοτικοί άρχοντες και δημοτικοί υπάλληλοι καπνίζουν αρειμανίως.

– Καλό θα ήταν κάποιοι να μαζευτούν, να σεβαστούν όσους υποφέρουν από τον καπνό τους να σεβαστούν το νόμο και τη λογική και να βγαίνουν στο μπαλκόνι να καπνίζουν.

– …μην αναγκαστούμε να διακινούμε φωτογραφίες…

Είναι πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και άλλα που γίνονται και δεν λέγονται. Να, για παράδειγμα γνωρίζουμε δημοτικές αρχές που συστηματικά αποφεύγουν να απαντάνε σε ερωτήματα της αντιπολίτευσης. Κανένας όμως μέχρι πρόσφατα δεν το έχει πει δημόσια.

– την “πρωτιά” και σε αυτό την πήρε ο δήμαρχος του δήμου Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος. Επειδή δεν του αρέσουν οι ερωτήσεις που του κάνουν από την αντιπολίτευση δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο ό,τι απαγορεύει στον αντιδημάρχους να απαντάνε τις ερωτήσεις αντιπολίτευσης!

– Μάλλον λειψή κατανόηση του θεσμικού του ρόλου δείχνει αυτό! Στα 23 χρόνια ύπαρξης της Έκφρασης δεν έχουμε ξανακούσει δήμαρχο να λέει ότι δεν θα απαντάμε σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης. Δηλαδή λέει ότι δεν θα υλοποιεί τη θεσμική του υποχρέωση.

– στο ίδιο συμβούλιο και στην ίδια λογική καταγγελία που έκανε η σύμβουλος αντιπολίτευσης Μαίρη Καραμπέτσου. Ζήτησε να ευχηθεί σε μία εκδήλωση των ΚΑΠΗ και ακούστηκε από την αρμόδια αντιδήμαρχο, σύμφωνα με τη δήλωση της στο δημοτικό συμβούλιο, “ποια είναι αυτή που θα μιλήσει…. εδώ κάνω κουμάντο εγώ” και άλλα τέτοια όμορφα. 

– και τα δύο γεγονότα είναι της ίδιας καθεστωτικής λογικής.

– Ο Δήμος είναι δικός μου, κάνω ότι γουστάρω.

  • Είσαι κάτοικος Νέας Ιωνίας και βαριέσαι τη Δευτέρα το βράδυ;
  • Θέλεις κάπου να ψυχαγωγηθείς;

– Δεν έχεις χρήματα να διαθέσεις και θέλεις ένα ξεχωριστό event δωρεάν;

– Δεν έχεις παρα να πάρεις το δρόμο, να πας στην Αγίου Γεωργίου στο Δημαρχείο, εκεί που συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο να περιμένεις τους διαλόγους (ο θεός να τους κάνει) στους οποίους πρωταγωνιστεί η τέως δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου.

”Ντροπή σας, τι είναι αυτά που λέτε, κοιταχτείτε στον καθρέφτη”.

– διάλογοι που σε γυρίζουν στο παρελθόν, την εποχή που ήσουν στο δημοτικό σχολείο. 

– τετάρτη, πέμπτη, έκτη…. απαντήσεις “καθρεφτάκι”.

– Από δίπλα και η αρωγός της, μονίμως θυμωμένη. Όταν πέφτει η φωνή της πρώτης ανεβαίνουν τα ντεσιμπέλ της δεύτερης.

– ενίοτε “τα παίρνει” και ο Αντώνης και γράφουμε και εμείς μερικές δεκάδες χιλιάδες θεάσεις στο youtube και το facebook.

–  προσπαθεί να μιλήσει λογικά ο 4ος αλλά χάνεται μέσα στη θάλασσα του “θυμού” και “τσαντίλας”.

–  και μέσα σε όλο αυτό κάποιοι ευάριθμοι ( ευτυχώς) προσπαθούν και το επίπεδο να κρατήσουν και με επιχειρήματα να μιλήσουν και διάλογο να κάνουν.

–  Αν δεν λειτουργήσει το σύστημα των μικροφώνων, όπως γίνεται σχεδόν σε όλα τα δημοτικά συμβούλια, δεν υπάρχει προοπτική.

–  θα περάσουν τα χρόνια με τσιρίδες και υστερίες.

αν λειτουργήσουν τα μικρόφωνα θα έχουμε τουλάχιστον τις τσιρίδες εκτός μικροφώνου.