Ο Φ. Παπαδόπουλος για την ανακοίνωση Σαραούδα

Με μία πρωτόγνωρη και ακραία αντιδημοκρατική ανακοίνωση, η Δημοτική Παράταξη “ΕΛΠΙΔΑ για τη Μεταμόρφωση” του Δήμαρχου κ. Σαραούδα, καταφέρεται ευθέως κατά Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικών Συμβούλων, για την επιλογή τους να καταψηφίσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Φεβρουαρίου 2023, τις υπέρογκες δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (συνολικά 899.241,15 ευρώ), που αφορούν μελέτες για τα γνωστά “πανωσηκώματα” κτιρίων. 

Προσωπικά, η επιλογή αυτή καταψήφισης, έρχεται σε συνέχεια της καταψήφισης του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2023 και της μη επιλογής του Δημάρχου κ. Σαραούδα, να εκπονηθούν οι μελέτες αυτές από τα πολύπειρα και έγκριτα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς και απο τους δύο κατηρτισμένους έμμισθους τεχνικούς συμβούλους του Δήμου, με πολύ λιγότερα συγκριτικά χρήματα!!! 

Δηλαδή, μία επιλογή εξοικονόμησης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!!! 

Είναι όμως φανερό, πως η αποπροσανατολιστική αυτή ανακοίνωση λειτουργεί ως αντιπερισπασμός προς κάθε κατεύθυνση, λόγω της δυσχερέστατης θέσης που περιήλθε η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Σαραούδας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, από το “πυρ ομαδόν” του συνόλου της Αντιπολίτευσης, για το περιβόητο “θέμα των καμερών” και του άμισθου επιστήθιου φίλου και εκλεκτού ειδικού συνεργάτη του, κ. Στρογγυλούδη. 

Δηλώνω με απόλυτη σαφήνεια και καθαρότητα, πως θα συνεχίσω ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος να ασκώ τα καθήκοντα μου με ελεύθερη βούληση και έκφραση, με απόλυτη αντικειμενικότητα και δημοκρατικό πνεύμα, όπως άλλωστε κάνω πράξη από διάφορες θέσεις ευθύνης για 25 ολόκληρα χρόνια στον Δήμο μας. 

Έτσι λειτούργησα μαζί και με άλλους συναδέλφους πρόσφατα και μάλιστα κατόπιν προσωπικής παράκλησης του ίδιου του κ. Σαραούδα, αλλά αυτό φαίνεται πως εντέχνως στην ανακοίνωση τους “ξεχάστηκε επιδεικτικά” και το απέκρυψαν προκλητικά. 

Τέτοιου είδους πάντως προβοκάτσιες και προσβολές, όπως αυτή η ανακοίνωση, δυναμώνουν ακόμα περισσότερο τις αταλάντευτες και αδιαπραγμάτευτες δημοκρατικές μου αρχές και αξίες, απέναντι σε κάθε πολιτικό εκβιασμό και κάθε πολιτική απειλή!!! 

Θα παραμείνω πιστός θεματοφύλακας μέχρι το τέλος της δημοτικής μου παρουσίας, τιμώντας στο ακέραιο την εκλογική ετυμηγορία των πολιτών της Μεταμόρφωσης προς το πρόσωπο μου. 

Ο ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΌΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

               ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

                  ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ