Το είπε και το έκανε!

“Αν δεν το υπερψηφίσετε θα βγάλω ανακοίνωση” απείλησε την αντιπολίτευση στο πρόσφατο ΔΣ ο Στράτος Σαραούδας.

Παρότι η – προβληματική – πρόταση της διοίκησης εγκρίθηκε, η ανακοίνωση βγήκε.

Το θέμα αφορούσε κάποιες μελέτες για ανέγερση ορόφου στα δημοτικά ιατρεία και στον παιδικό σταθμό. Μέρος της αντιπολίτευσης έθεσε προβληματισμό για το “πανωσήκωμα” , ενώ έθεσε και ζήτημα του κόστους των μελετών.

“Δεν μπορούμε να κανουμε τις μελέτες, δεν έχουμε το μηχανισμό” αντέτεινε ο Σ. Σαραούδας

Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Βασίλης Καραβάκος έθεσε το ζήτημα ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής (που χρηματοδοτεί το έργο) υπάρχει πίστωση για μόνο 1.000 (!) ευρώ.

Λευκό και στις δυο περιπτώσεις ψήφισαν η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση και η Λαϊκή Συσπείρωση, υπερψήφισε την πρώτη μελέτη και καταψήφισε τη δεύτερη η παράταξη Νάνου

η ανακοίνωση Σαραούδα:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το συμβάν:

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένες δημοτικές παρατάξεις και συνήθεις «ανεξάρτητοι» δημοτικοί σύμβουλοι προσπάθησαν να σταματήσουν με την αρνητική ψήφο τους χρηματοδοτήσεις ύψους 730.000 Ευρώ της Περιφέρειας Αττικής για:

(α) την προσθήκη δύο ορόφων πάνω από τα τοπικά ιατρεία του Δήμου Μεταμόρφωσης, ώστε να μπορούμε να διεκδικήσουμε να γίνουν Κέντρο Υγείας και

(β) την προσθήκη ενός ορόφου πάνω από τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερων βρεφών, όπως γίνεται στον βρεφονηπιακό σταθμό της Καναπίτσας.

Ο λόγος;

Δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να αντιπαραθέσουν απέναντι στα εκατομμύρια των χρηματοδοτήσεων και το αναμφισβήτητο έργο μας. Αυτό φοβούνται, αυτό τους ενοχλεί. Σε αυτό προσπαθούν να βάλουν φρένο.

Ποιοι καταψήφισαν:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΏΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ:

– Η δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» (επικεφαλής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ).

– Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΚΝΑΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ:

– Οι δημοτικές παρατάξεις «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» (επικεφαλής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ_ και «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» (επικεφαλής: ΣΑΒΒΑΣ ΝΑΝΟΣ).

– Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΚΝΑΣ.

To συμπέρασμα:

Σημειωτέον ότι θα μπορούσαν αν δεν ήθελαν να υπερψηφίσουν, να ψηφίσουν με υπευθυνότητα «λευκό» (όπως άλλοι έκαναν). Και να αναλάβουμε εμείς την ευθύνη. Με χαρά μας άλλωστε, όταν η ευθύνη σχετίζεται με τόσο σημαντικά έργα υποδομής που και οι ίδιοι είχαν υπερψηφίσει στο παρελθόν.

Αλλά να ξέρουν ότι ο Λαός είναι σοφός και ξέρει ποιος δουλεύει για τη Μεταμόρφωση και ποιος τους «δουλεύει».

Και ότι εμείς, δεν πρόκειται για σταματήσουμε το έργο μας.

Γιατί εμείς δεν δουλεύουμε για τις εκλογές, δουλεύουμε για τη Μεταμόρφωση.