Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Νέα Ιωνία

Συζήτηση με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διοργανώνει στη Νέα Ιωνία ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 20.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα διαδικτυακής παρακολουθήσης. Τη συζήτηση θα ανοίξει ο Πάνος Σκουρλέτης.

Την Κυριακή οι εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αυτή την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 θα λάβουν χώρα οι εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάδειξη Προέδρου. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ. Την προεδρία διεκδικούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημερώνει για όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας απαντώντας στα παρακάτω ερωτήματα:

1. Πώς ψηφίζω για Πρόεδρο;

Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 9 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

2. Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.

3. Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας. Τα εκλογικά τμήματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

4. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

5. Πώς ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι εγγραφούν στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 16.00 ώρα Ελλάδας.